19 / 04 / 2024

Jean- Pierre Bansard, Haliç'te otel açmak istediklerini belirtti!

 Jean- Pierre Bansard, Haliç'te otel açmak istediklerini belirtti!

Dünyanın en ünlü bisiklet markalarından Fransız Solex, Türkiye'ye girme kararı aldı. Şirketin patronu Bansard, "3 yılda tesis kuracağız. Haliç' te de otel açmak istiyoruz" dedi...


Fransız bisiklet devi Solex, Türkiye pazarına hızlı giriyor. Şirketin patronu Bansard, "3 yılda tesis kuracağız. Haliç'te de otel açmak istiyoruz" dedi.


Otomotiv şirketlerinin akaryakıta alternatif olarak gördüğü elektrikli araçlar kervanına katılan bisiklet üreticileri pedalı Türkiye'ye çevirdi. Dünyanın en ünlü bisiklet markalarından Fransız Solex, Türkiye'ye girme kararı aldı. 1946'da ilk ürününü piyasaya sunan Solex'in sahibi Fransız işadamı Jean- Pierre Bansard, Türkiye'de sadece satış değil, üretim de yapmak istediklerini söyledi. Solex'in elektrikli modellerinin yanı sıra katlanabilir bisiklette de dünyada öncü olduğunu söyleyen Bansard, "3 yıl içinde bisiklet üretmek için bir montaj tesisi kurmak istiyoruz. Ardından burayı bir üretim tesisi haline getireceğiz. Parçaları da Türkiye'de imal edeceğiz" dedi. Cep telefonu gibi şarj edilebilen hafif bataryasıyla dikkat çeken Solex, dünya genelinde 70'ten fazla ülkede satılıyor. İlk etapta 5 farklı modelle piyasaya sunulan Solex'in fiyatı ise bin ila 2 bin 500 euro arasında değişiyor. 


HER AY İSTANBUL'DAYIM 

Solex'in patronu Jean- Pierre Bansard, Türkiye'yi sık sık ziyaret ediyor. "Her ay en az bir kez İstanbul'a gelirim" diyen Bansard, "Ortaköy'den Bebek'e otomobille gitmeniz bazen bir saate varabiliyor. Ancak Solex ile hem spor yapıyorsunuz hem de 15 dakika içinde varabiliyorsunuz" dedi. 


"HALİÇ'TE OTEL ARIYORUM" 

Solex'in bağlı bulunduğu Cible Group'un gayrimenkul ve turizm yatırımları da var. Cible Group'un en önemli otel işletmeciliği InterContinental Paris-Avenue Marceau. Bansard, "Türkiye'de de turizm işine girmek istiyoruz. Haliç'te otel yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Sabah