24 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere, konut projelerinin yeni adresi oldu!

 İzmir Narlıdere, konut projelerinin yeni adresi oldu!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi de bu yılın ilk günlerinde Üçkuyular-Narlıdere Metro Hattı için ihaleye çıkma kararı aldı. Üçkuyular Narlıdere metro hattı, Balçova -Çağdaş -Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi -Güzel Sanatlar Fakültesi ve Narlıdere duraklarından oluşacak. Projenin ikinci aşamasında hat Narlıdere İstihkâm Alayına kadar uzanacak. Bu güzergâhta da 5 adet yeraltı istasyonu inşa edilecek.



Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla akşındaki yeni projeler yatırımcının yüzünü güldürüyor. Bornova ilçesinin, çevreyolu bağlantılarına yakınlığı, hafif raylı metro aksı ile iki büyük üniversitenin Bornova ilçesinde yer alması konutlardaki değer artışını tetikleyen nedenler arasında sayılabilir.


İZMİR'E YENİ PROJELER 


İzmir'de birçoğu metro güzergâhı üzerinde inşa edilecek projeler ise gün sayıyor. İşte  İzmir  projeleriyle görücüye çıkacak marka şirketler ve projeleri: 


-Rönesans ve Doğuş Holding: Turan Tren İstasyonu'na komşu 21 dönüm arazi üzerinde 670 milyon TL yatırım bedeli ile otel, konut, ofis ve ticarethane yapılacak. 

-Rönesans ve Tekfen Holding: Adliyeye komşu 200 bin metrekarelik arazi üzerinde yatırım değeri 345 milyon TL olan ofis, alışveriş merkezi ve konut projesi inşa edilecek. 

-Folkart Yapı: Halkapınar'da konut, mağaza ve ofislerin yer alacağı karma bir projeye imza atacak. 

-İZKA İnşaat: Salhane Metro İstasyonu'na komşu 6 bin 600 metrekare alan üzerinde 200 milyon TL bütçe ile rezidans, ofis ve mağazalardan oluşan proje inşa edilecek. 

-Sur Yapı: Turan'da 121 dönüm üzerine 610 milyon TL yatırımla marina. AVM, Rezidans, otel ve ofislerin yer alacağı İzmir Marina Park projesine imza atmaya hazırlanıyor. 

-Avcılar İnşaat: Bayraklı'da 50 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle Soyer Fabrikası arazisi üzerinde inşa edilecek projede konut, ofis ve AVM yer alacak. 

-Tariş Pamuk - TOKİ: Ege Mahallesinde 86 dönüm üzerine 300 milyon TL yatırımla konut, ofis, AVM, otel ve sosyal donatılardan oluşan karma projeye başlanacak. 

-Sabancı Holding: Piyale Fabrikası arsası üzerine 100 milyon liralık yatırımla yeni bir AVM inşa edilmesi düşüncesiyle ilgili somut bir adım atılması bekleniyor. 


Yeni Akit



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri