16 / 04 / 2024

İstanbul'da en pahalı konutlar deniz manzarasına hakim!

İstanbul'da en pahalı konutlar deniz manzarasına hakim!

İstanbul’un gözde yerlerindeki lüks konutlar üzerine bir fiyat araştırmasına göre Etiler, Bebek, Ulus, Tarabya, İstinye, Yeniköy, Kalamış, Fenerbahçe ve Suadiye gibi lokasyonlarda yer alan binaların metrekaresi 2.500 Dolar’dan başlıyor.


Arthur&Miller Real Estate tarafından İstanbul’un lüks konutları üzerine yapılan fiyat araştırmasına göre Etiler, Bebek, Ulus, Tarabya, İstinye, Yeniköy, Kalamış, Fenerbahçe ve Suadiye gibi lokasyonlarda yer alan binaların metrekaresi 2.500 Dolar’dan başlıyor. Söz konusu fiyat daha çok eski binalarda geçerli. Bu bölgelerde yeni yapılan projelerden konut sahibi olmak için metrekare başına minimum 4 bin doları gözden çıkarmak gerekiyor. Hem lüks bir semtte oturmak hem de Boğaz görmek isteyenlerin ise bölgesine göre değişmekle birlikte ortalama 100 m2’lik bir daire için en az 1 milyon TL ödemesi gerekiyor. Yalılarda ise metrekare rakamları 40 bin dolara kadar çıkıyor.


Gayrimenkul alım, satım ve kiralama hizmetleri veren Arthur&Miller Real Estate, İstanbul’un gözde yerlerindeki lüks konutlar üzerine bir fiyat araştırması yaptı. Sonuçlara ilişkin açıklamada bulunan firma yetkilisi Bülent Arman, “Genelde insanlar özellikle Boğaz çevresinde yer alan konutların fiyatlarını merak ediyor. Alıcı olanın da olmayanın kafasında “Acaba burası kaçadır?” gibi bir soru var. Biz de bu konuda bir araştırma yaptık. Sonuçlar tahmin edileceği üzere el yakan türden” dedi. Bu bölgelerde fiyat farklarındaki temel etkenin, binanın yapım yılı değil, Boğaza yakınlık derecesi olduğunu söyleyen Arman, deniz manzarasının konut fiyatlarına Boğaz manzarası kadar çok etki etmediğini belirterek; “Örneğin deniz manzarasına sahip Kalamış’ta m2 fiyatı 2 bin 500 dolardan başlarken, Etiler, Bebek, Ulus gibi yerlerde yakın Boğaz manzarası bulunan konutlar, metrekaresi 12 bin dolardan alıcı buluyor.” dedi. 


Açıklamasında özellikle Körfez ülkelerinin zengin sermayedarlarının yoğun ilgi gösterdiği Boğaz hattında yer alan yalılara ve yalı dairelerine de değinen Arman, “Bu türden binalar, hangi yakada olursa olsunlar, konumuna, manzarasına ve özellikle köprülere yakınlığına göre değerlendiriliyor. Yalıların ve yalı dairelerinin metrekare fiyatları arsasına ve konumuna göre 40 bin dolara kadar çıkabiliyor” dedi.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri