29 / 03 / 2024

İstanbul Finans Merkezi için ilk toplantı gerçekleştirildi!

İstanbul Finans Merkezi için ilk toplantı gerçekleştirildi!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, merkezde yer alacak kuruluşların aylık olarak izlenmesi ve kanun tasarı çalışmalarının Ocak sonuna yetiştirilmesi kararı çıktı..


İSTANBUL Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu, merkezin inşasıyla ilgili çalışmaları gözden geçirdi. Kurul ayrıca merkeze ilişkin kanun tasarısına yönelik çalışmaların Ocak ayı sonuna kadar tamamlanarak bir sonraki toplantıya hazır hale getirilmesi kararı aldı. Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında ilk kez toplandı ve Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) fiziki ve yasal alt yapısının oluşturulmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.


Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ile Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş ve TOKİ Başkanı Ergün Turan katıldı.


Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “İFM’nin inşası ile ilgili çalışmalar gözden geçirilmiş, konu ile ilgili TOKİ tarafından bir sunum yapılmıştır. Bu kapsamda İFM’de yer alan kuruluş ve bankaların yapacakları işlemlerin aylık periyotlarla izlenmesine karar verilmiştir. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Kanun Tasarısı’nın hazırlanması için yapılan ön çalışmalar gözden geçirilmiş, konu ile ilgili Maliye Bakanlığı tarafından bir sunum yapılmıştır. Bu çerçevede ilgili kurum ve kuruluşların yasal düzenleme ile ilgili çalışmalarını Ocak ayı sonuna kadar tamamlayarak ikinci koordinasyon kurulu toplantısında sunuma hazır hale getirilmesi kararlaştırılmıştır.”


Vatan 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016