23 / 04 / 2024

İnşaat üretimi Euro Bölgesi ve AB’de artış kaydetti!

 İnşaat üretimi Euro Bölgesi ve AB’de artış kaydetti!

İnşaat üretimi Eylül ayına göre Euro Bölgesi ve AB’de artış kaydetti. Euro Bölgesi’nde inşaat üretimi Ekim’de yüzde 1,3 ve 28 üyeli AB’de de yüzde 0,4 arttı. Söz konusu oran yıllık bazda ise Euro Bölgesi’nde yüzde 1,4 ve AB’de de yüzde 1,5 yükseldi, inşaat üretimi Eylül’de Euro Bölgesi’nde yüzde 1,4, AB’de de yüzde 1,5 artmıştı.



Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) yayınladığı öncü verilere göre, bu yılın ekim ayında mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi Eylül ayına göre Euro Bölgesi ve AB’de artış kaydetti.  Euro Bölgesi’nde inşaat üretimi Ekim’de yüzde 1,3 ve 28 üyeli AB’de de yüzde 0,4 arttı. Söz konusu oran yıllık bazda ise Euro Bölgesi’nde yüzde 1,4 ve AB’de de yüzde 1,5 yükseldi, inşaat üretimi Eylül’de Euro Bölgesi’nde yüzde 1,4, AB’de de yüzde 1,5 artmıştı.


İnşaat üretiminde aylık bazda en fazla artış sırasıyla Macaristan, İtalya ve Hollanda’da gerçekleşirken, en fazla azalış ise sırasıyla Romanya ve İngiltere’de belirlendi. Euro Bölgesi’nde inşaat üretimi sektöründe yıllık bazdaki artış ise yüzde 1,8 artan inşaat üretimi ve yüzde 0,4 yükselen inşaat mühendisliğinden kaynaklandı. AB’de ise söz konusu oranın yükselmesinde yüzde 2,3 artan inşaat üretimi etkili olurken, inşaat mühendisliği yüzde 1,5 geriledi. Söz konusu oranda yıllık bazda en fazla artış sırasıyla Macaristan, ispanya ve İsveç’te gerçekleşirken, en fazla azalış ise Romanya, Portekiz, İtalya ve Slovakya'da ölçüldü.



ODE Pusula Dergisi