29 / 03 / 2024

İnşaat sektöründe işler 3 ay durağan olacak!

 İnşaat sektöründe işler 3 ay durağan olacak!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Türkiye’nin ilk İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi’ni yayınlamaya başladı.



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Türkiye’nin ilk İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi’ni yayınlamaya başladı. Endeks verileri, önümüzdeki 3 ayda işlerin durağan olacağı sinyalini verdi.


Bunun üzerine açıklanan İnşaat Malzemesi Sanayi Endeksi Ocak 2015 verileri, önümüzdeki 3 ayda işlerin durağan olacağı sinyalini verdi. İnşaat malzemesi sanayicileri, bu beklentiye rağmen yatırımlarını ve üretimlerini artırmayı planladıklarını belirtirken, uzmanlar bu durumu “Sanayici geleceğe ilişkin ‘temkinli ancak iyimser’ bir yaklaşım içinde.” şeklinde yorumladı. İnşaat Malzemesi Sanayi Endeksi ile Türkiye’de inşaat malzemesi sanayi faaliyetleri, güven ve gelecek beklentileri bundan böyle sektörde ilk kez aylık olarak ölçülecek. Türkiye İMSAD tarafından her ay periyodik olarak yayınlanacak olan endeks çalışması ile inşaat malzemesi sanayiindeki tüm gelişmeler ve eğilimler artık sürekli ve düzenli bilgi akışı ile izlenecek.


Zaman