28 / 03 / 2024

İnşaat 2017 yılında Türkiye ekonomisinin lokomotifi olacak!

İnşaat 2017 yılında Türkiye ekonomisinin lokomotifi olacak!

Türkiye'nin en güçlü firmalarından Polatyol'un Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat inşaat sektörü ve özellikle gayrimenkul sektörüne ilişkin soruları yanıtladı. Polat, "inşaat 2017’de de Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmaya devam edecek” dedi.


Polatyol’un Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, “Trump’ın başkan seçilmesinin ardından dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmaya rağmen, inşaat 2017’de de Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmaya devam edecek” dedi.


55 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe, 9 ülkede taahhüt işleri yapan Türkiye'nin en güçlü firmalarından Polatyol'un Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat inşaat sektörü ve özellikle gayrimenkul sektörüne ilişkin sorularımızı yanıtladı. Polatyol tarafından geliştirilen Avrupa'nın en geniş alana yayılan Eston Şehir projesinin detaylarını anlattı:


 İnşaat ve gayrimenkul sektörü açısından önümüzdeki dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

ABD'de yeni başkan seçildi, bölgemiz hareketli, Türkiye'de sıcak bir gündem var. 2017'ye Dünya ve Türkiye için yeni paradigmaların şekilleneceği bir döneme "Merhaba" diyerek giriyoruz. Türkiye iş dünyası, özellikle inşaat ve gayrimenkul sektörü olarak bu yeni dönemde de tüm zorluklara rağmen mevcut projelerimizi tamamlamaya ve yeni projeler geliştirmeye kararlıyız. Bu ortamda güçlü bir hükümetin varlığı büyük fırsattır. İnşaat sektörü 2017 yılında atağa kalkarak ülke ekonomisinin lokomotifi olmaya ve büyük katkı sağlamaya devam edecektir.


 Kentsel dönüşüm projeleri sektör için bir fırsat mı?

Kentsel dönüşüm seferberliği ile yeni bir kalkınma ve yapılanma fırsatı doğabilir. Türkiye'de toplam yatırımların neredeyse % 50'si inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunun da % 75'i konutla ilgili yatırımlardan geliyor. Ekonominin yanında yaşanabilir şehirler kurmak için de büyük fırsat olarak görüyoruz.


DÜNYADA ETKİLİ BİR OYUNCU OLACAK

 Polatyol özellikle hangi alanlarda faaliyet gösteriyor?

9 ülkede, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Umman, Fas, Irak, Libya, Gürcistan, Katar'da otoyol, baraj, içme suyu, köprü, demiryolu inşa ediyoruz. 15 yılda yaklaşık 2 milyar dolarlık proje gerçekleştirdik. Son olarak 1.6 milyon metrekare ile tamamlandığında Avrupa'nın en geniş alana yayılan gayrimenkul projesini yapmak üzere kolları sıvadık. Eston Şehir, Polatyol için gayrimenkulde bir başlangıç. Türkiye'de ve yurtdışında etkili bir oyuncu olmaya kararlıyız. 


 Eston Şehir Mahallem için ne kadar yatırım yaptınız?

Eston Şehir Mahallem Polatyol'un ilk gayrimenkul geliştirme projesi. Bu nedenle çok özel. Çok özendik. Dünyanın lider mimarlık ofislerinden Swanke Hayden Connell tasarladı. Toplam 45 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. Az katlı, yeşile yakın, düşük yoğunluklu bir proje gerçekleştirdik.



Sabah



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler