23 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü: Yapı müteahhitleri gücümüze güç katacak!

Hüseyin Sözlü: Yapı müteahhitleri gücümüze güç katacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nce (AYAMDER) Park Zirve'de verilen iftar yemeğine katıldı. Hüseyin Sözlü 'Yapı müteahhitleri gücümüze güç katacak' dedi.


AYAMDER üyelerine hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Bu bir ziyafet birlikteliği değil.Ramazan ayının manevi ikliminde siz değerli hemşehrilerimizle bir araya gelmek, Ramazan'ın manevi havasında, inançlarımızın bizi beslediği atmosferde bir dayanışma ruhunu ortaya koymak önemli" dedi. 


Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı üç aydır yürüttüğünü hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: "Tabii ki Adana'yı biliyordum ama geride kalan sürede daha yakından tanıma fırsatı buldum. 


Belediyenin kendi içindeki problemlerin ve Adana'nın yaşadığı problemlerin hukuki zeminde aşılması, sorunların çözülmesi konularında, seçilmiş belediye başkanınız olarak, samimi bir çaba içindeyiz. Kimseye bir mucize vadetmedik. 

Mucize Cenab-ı Allah'a, onun müsaade ettiklerine mahsustur. Adana'yı yönetirken Cenab-ı Allah'ın ihsan ettiği aklı, ahlakı ve vicdanı kullanacağız. 


Bunun üzerine azmimizi ve gayretimizi de etkileyerek siz değerli hemşehrilerimize hizmet edeceğiz. Böylece güzel bir coğrafya parçasındaki Adanamızı hak ettiği yere getireceğiz." Yapı müteahhitlerine konut üretecekleri elverişli arsalar, parseller oluşturmak gerektiğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nin hedefinin bu dönem daha yüksek olması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda bakış açımız elbette sizlerin muvaffak olmasıdır. 


Samimiyetle söylüyorum ki Adana'da, inşaat sektöründe mücadele eden, rızkını çıkaran, milli ekonomiye katkı koyan siz değerli hemşehrilerimiz, muhakkak tekerlerini döndürmek durumundalar. 

Asgari manada tekeri döndürmek gibi bir ölçünün, hedeflediğimiz Adana'yı oluşturmakta, inşa etmekte yeterli olmadığına inanıyorum. Biz bu hedefi daha da büyüteceğiz. Uygun, elverişli parsellerde konut üreten yapı müteahhitleri birliğinden öte, uygun, elverişli hale gelmiş Adana'da, Adana'yı yeniden inşa eden, modern, çağdaş şehirciliğin gereklerini yerine getirirken,  Adana  belediyelerinin en büyük desteği olan yapı müteahhitleri, bizim de gücümüze güç katacaktır. Siz değerli hemşehrilerimize bakış açımız budur. 

Bundan hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu.

 

"SİZLERE NEFES ALDIRACAĞIZ" 


Yapı müteahhitlerinin yaşadığı sıkıntıların farkında olduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: "Kimsenin kazancını kıskanmayız. Uzaydan adam getirme niyetinde değiliz. Adana'nın, özellikle sizlerin, inşaat sektöründe, ekonomik anlamda varlığınızı verimli bir şekilde sürdürme noktasında, yaşamış olduğunuz sıkıntıların farkındayım ve inşallah kentte uygun parseller, imar uygulamalarıyla yeni parseller üreteceğiz. Onların ötesinde şehrin merkezi her zaman caziptir ama mevcut şehir merkezi de eskimiş ve hakikaten yenilenmeye muhtaç durumda, işte burada hiçbir siyasi çekişmenin içinde olmadan, Adana'da, merkezdeki ve diğer ilçelerdeki belediye başkanlarımızla, Adana'yı topyekun, modern bir şekilde yenilemenin gayretiyle, işbirliği içinde olacağız. Belediye başkanlarımızla da bu konuda samimi bir mutabakatımız var. Özellikle kısa vadede, lokal uygulamaların yapılabileceği yerlerde ilk uygulamalarımızı gerçekleştirip, sizlere o alanlarda bir nefes aldıracağız. Biraz önce söylediğim gibi yine hedeflerimiz yüksek olacak. 


İnşallah bunlar ada bazında uygulamalar olacak. 


Çok büyük adalardan müteşekkil geniş adalar da tarif edebiliriz ama böyle ortalama adalarda, 10-1220 dönümlük adalarda, Adana'ya yapı müteahhitlerimizin, kendi güçlerinin yetmeği noktalarda da oluşturacakları ortaklıklarla, bu çalışmayı başarabileceklerine inanıyorum." 


"ADANA'YI KUTUPLAŞTIRMA NİYETİNDE KESİNLİKLE DEĞİLİM" 


Bugün bir çok yerde iftar programı olduğunu fakat AYAMDER'in davetine katıldığını vurgulayan Başkan Sözlü, "AYAMDER'in yaptığı işi, potansiyelini önemsiyorum. Kutuplaşan Türkiye'den yana değilim. Bana oy vermeyen hemşehrilerim de aramızda vardır ancak ben aday adaylığım ve adaylığım döneminde AYAMDER'in iki kez misafiri oldum. İki kez bana kapınızı açtınız. 

Bir seçimden yeni çıktık ve Adana'yı kutuplaştırma niyetinde kesinlikle değilim. Karşı tarafı, 'öteki' ilan etmenin demokratik kültürde yeri yoktur" dedi. 


AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık da AYAMDER'in, kuruluş felsefesinin paralelinde çalışmalarına devam ettiğini söyleyerek, "Seçimin ardından Büyükşehir, Seyhan ve Çukurova'da oluşan yeni belediye yönetimleriyle, sektörümüzün sorunlarını konuşmaya, çözüm aramaya devam edeceğiz. Bunun yanında sosyal projelerimiz ve diğer etkinliklerimiz de sürecek" diye konuştu.


Adana Çukurova Press



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri