26 / 04 / 2024

Hekim Yapı'dan 20 milyon dolarlık yatırımla 3'üncü fİbercement tesisi!

 Hekim Yapı'dan 20 milyon dolarlık yatırımla 3'üncü fİbercement tesisi!

Cephe, dış cephe ve yapı kaplama malzemesi üretimi yaptıklarını ifade eden Hekim Yapı Genel Koordinatörü M. Fatih Ulusoy, 2014 yılında 20 milyon dolar yatırımla üçüncü fİbercement üretim tesisini faaliyete geçirdiklerini kaydetti. Yatırımı, artan kapasiteyi karşılamak için yaptıklarını söyleyen Ulusoy, tesisle birlikte 125 bin metreküp fİbercement üretim kapasitesine ulaştıklarını kaydetti. Ulusoy, fabrikanın getirdiği ek kapasiteyi göz önüne alarak, 2015 yılında cirolarını yüzde 30 artırmayı hedeflediklerini aktardı.



EPS ve taş yünü dolgulu sandviç paneller ile EPS yalıtım ve ambalaj ürünleri imal ettiklerini belirten M. Fatih Ulusoy, üretim yelpazelerinin temelini fİbercement levha olarak bilinen lif takviyeli çimento levhanın oluşturduğunu ifade etti. Üçüncü tesisle birlikte fİbercement üretimi için bugüne kadar 70 milyon dolar yatırım yapıldığını belirten Ulusoy, yatırımların tamamının tutarının ise 95 milyon dolar olduğunu kaydetti. Ayrıca, üçüncü üretim tesisinin tek başına sağladığı ek istihdamın 100 kişi olduğunu ifade eden Ulusoy, firmanın 500'e yakın çalışanının bulunduğunu söyledi. 


Sandviç panel piyasasının yaklaşık yüzde 80'ini poliüretan yalıtımlı sandviç panellerin oluşturduğunu aktaran M. Fatih Ulusoy, "Bu nedenle EPS ve taşyünü izolasyonlu olarak ürettiğimiz sandviç panellere ek olarak poliüretan yalıtımlı sandviç panel grubunu da üretim yelpazemize ekleyeceğiz" dedi. Ürünü yılın son çeyreğinde piyasaya sunabileceklerini belirten Ulusoy, "Ayrıca fıbercement grubunda da farklı desenlere sahip levha üretimi ile detay çözümlerinde büyük önem taşıyan muhtelif profil kesitlerine sahip pencere söveleri ve kat silmeleri üretimimize hız vereceğiz" şeklinde konuştu. 


Piyasanın ihtiyacı olan ürünlerin geliştirilmesinin Ar-Ge çalışmalarının temel noktasını oluşturduğunu vurgulayan Ulusoy, "2014 yılında piyasaya iki farklı fİbercement ürünü sunduk. Bunlardan bir tanesi işleme kolaylığına sahip hafif fİbercement levhalar, diğeri ise her türlü bombeli yüzeyde kolayca uygulanabilecek esnek fİbercement levhalar" dedi. Ulusoy ayrıca, 2014 yılı içinde prefabrik sektöründe yaygın şekilde kullanılan iki yüzü fıbercement levha arası EPS dolgulu hazır duvar panellerini, Yapıpan markası ile ürettiklerini ve piyasaya sunduklarını belirtti. 


2014'te cirosunu yüzde 10 artırdı 

2014 yılında cirolarını yaklaşık yüzde 20 artırdıklarını bildiren Fatih Ulusoy, yeni tesisin getirdiği ek kapasiteyi göz önüne alarak 2015 yılında cirolarını yüzde 30 artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Bunun yanı sıra satışların yüzde 95'ini iç pazara yaptıklarını aktaran Ulusoy, ihracatlarının ise komşu ülkelerde yaşanan sorunlardan olumsuz etkilendiğini söyledi. Fİbercement ürün grubunun ihracatlarında önemli dilimi oluşturduğunun altını çizen Ulusoy, ürünün 2014 yılı ihracatlarında yüzde 10 olan payını 2015 yılında yüzde 15 ila 20 civarına çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu amaçla potansiyel gördükleri ülkelere ve yurtdışı fuar katılımlarına ağırlık vereceklerini dile getiren Ulusoy, ayrıca EPS ürünlerin fİbercement ürünlerin yanında bir paket olarak ihraç edilebilmesi için de çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.Sektör sorunlarına da değinen Fatih Ulusoy, ana üretim faaliyet alanları olan fİbercement ürününün ehil olmayan kişiler tarafından uygulandığını ve yaşanan olumsuzlukların, ürünün kendisine mâl edildiğini savundu. 


Dünya Ek