26 / 04 / 2024

Gayrimenkulde azalan yabancı talebi tanıtımla aşılanabilir!

Gayrimenkulde azalan yabancı talebi tanıtımla aşılanabilir!

DAP Yapı Başkanı Ziya Yılmaz, hükümetin yabancıya satışı artırmak için attığı bu adımın sonuç vermesi için Türkiye'nin yurtdışında tanıtım atağına geçmesi gerektiğinin altını çizdi.


Gayrimenkul sektöründe yabancıya satışların artırılması için hükümet konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı getirdi. Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan yabancı ve çekirdek ailesi Türk vatandaşı olabilecek. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, hükümetin yabancıya satışı artırmak için attığı bu adımın sonuç vermesi için Türkiye'nin yurtdışında tanıtım atağına geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, bu tanıtımların aynı zamanda yurtdışında oluşan Türkiye'yle ilgili negatif algının kırılmasını da sağlayacağını belirtti. Yılmaz, şu önerilerde bulundu: 

"Hükümetimizin tüm sektörlerle ortak çalışma yapıp Türkiye algısını düzeltmesi lazım. Algı doğru yönetilmedikçe, dünyanın en iyi malına sahip olsan bile satamazsın. Yurtdışında acilen Türkiye'nin doğru tanıtımı yapılmalı. Devletin himayesinde, özel sektörün de katılımıyla çok daha büyük satış rakamlarına ulaşmak mümkün. Bunu, milli bir politika haline getirmek gerekiyor. Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak fonuyla, TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun katılımlarıyla oluşacak büyük bir yapıya önemli proje geliştirici şirketler de dahil olarak güç birliğine gidilse, yurt çapında bir kampanya organize edilebilir." Ziya Yılmaz, bunun için en az 300 milyon dolarlık bir tanıtım fonunun oluşturulması gerektiğini ifade ederek, bu fonla 30-40 ülkede televizyon, gazete gibi medya kuruluşlarının satın alınıp, lobi faaliyetlerinde bulunulabileceğini dile getirdi. Yılmaz böylece gayrimenkulde 3-4 yıl sonra yıllık 12-15 milyar satış rakamlarına ulaşılabileceğini söyledi. 


'KÖRFEZ'E KARADENİZ'İ İNGİLİZ'E BODRUM'U TANITALIM' 

Yılmaz, Türkiye'de her ülkeye hitap edecek turizm çeşitliliğinin bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Ülkemizin her bölgesi ayrı bir güzelliğe sahip, örneğin Körfez vatandaşları Karadeniz'in doğasına hayran. Rusların ise Antalya'ya olan ilgisi devam ediyor, İngilizler genelde Ege Bölgesi'ni tercih ediyorlar. Bizim de bu ülkelerde ayrı ayrı tanıtım yapmamız gerekiyor." 


'İSTİKRAR GAYRİMENKULÜ 5 KAT BÜYÜTÜR' 

Türkiye'nin avantajlı jeopolitik konumunun yabancı yatırımcılar için çekici bir unsur olduğunu ancak bunun istikrarla desteklenmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Yılmaz, "Bazen bu avantajımız dezavantaja dönüşebiliyor. Ülkemiz üzerine oynanan tüm oyunlara rağmen Türkiye pozitif büyümesini sürdürüyor. Kamunun ve özel sektörün projeleriyle oluşan 250 milyar TL'lik konut piyasası katlanarak büyüyor ve ekonomiye ciddi bir katkı sağlıyor. İstikrarın sağlanmasıyla 5 kat daha artabilir. Ülkemizin bu anlamda çok daha fazla potansiyeli olduğuna inanıyorum" diye konuştu. 


'4 MİLYAR TL'LİK YATIRIM YAPACAK' 

Ziya Yılmaz, 2017'de Teras Kule, Validebağ, Beykoz ve yetişirse Maslak'taki projelerine yoğunlaşacaklarını belirtti. DAP Yapı'nın 2017'de hayata geçireceği Beykoz projesi, 1 milyar TL, Validebağ, 1 milyar TL, Maslak, 1.5 milyar TL, Kartal, 400 milyon TL'lik yatırım bedeline sahip. Bu da DAP Yapı'nın toplam 4 milyar TL'lik yatırım yapacağına işaret ediyor. Yılmaz Taksim'de teslimlere başladıkları Taksim Petek Residence'ın satışının devam ettiğini, Kartal'daki İstMarina'da ise gece gündüz çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. Yılmaz, "İstMarina öyle bir proje ki hafriyatı bir yıl sürdü. 2 bin 400 kişinin çalıştığı bu özel projemizi 24 ay gibi bir sürede bitireceğiz. AVM, hastane, okul hepsi aynı anda bitecek. Altyapı çalışmaları için 30 milyon TL harcadık. 2017'de teslimlere başlayacağız" dedi.



Habertürk



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016