28 / 03 / 2024

Emlak Konut kampanyasıyla alt gelir grubu satışı daha fazla oldu!

Emlak Konut kampanyasıyla alt gelir grubu satışı daha fazla oldu!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu "Emlak Konut dün açıkladı. Özellikle alt gelir grubundaki satış daha fazla oldu. Metrekaresi 3 bin lira civarında olan projelerin satış hacmi çok daha yüksek gerçekleşti'' dedi.


Ali Ağaoğlu, Emlak Konut GYO'nun kampanyasına ilişkin, "Cirolarla satışı karşılaştırdığınız zaman satışın çoğunluğunun 500 bin liranın altındaki konutlarda yoğunlaştığını göreceksiniz." dedi.


Emlak Konut GYO'nun 30 projede 15 bin konut ve ticari alan için 1 Ağustos 2016'da başlattığı "tarihi" kampanyasını AA muhabirine değerlendiren Ağaoğlu, kampanyanın sadece yüksek gelir grubuna hitap eden konutlarda uygulandığı eleştirilerine katılmadığını söyledi.


Ağaoğlu, "Emlak Konut dün açıkladı. Özellikle alt gelir grubundaki satış daha fazla oldu. Metrekaresi 3 bin lira civarında olan projelerin satış hacmi çok daha yüksek gerçekleşti. Bu kampanyanın zenginlere yaradığı iddiasına katılmıyorum, bu doğru değil." diye konuştu.


Vatandaşların 300 bin lira civarındaki konutlara rağbet gösterdiğini ifade eden Ağaoğlu, "Cirolarla satışı karşılaştırdığınız zaman satışın çoğunluğunun 500 bin liranın altındaki konutlarda yoğunlaştığını çok net göreceksiniz." dedi. 


- "Halk bunu güzel değerlendirdi"

Ali Ağaoğlu, Emlak Konut'un kampanyası döneminde 81 bin metrekare ve 401 bağımsız bölüm ile Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul projesinin 539 milyon ciro elde ettiğinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:


"İşte, rakamlar da ortada. Güzel şeyler yaptık. Emlak Konut kampanyası Türkiye için gerçekten güzel bir kampanya oldu. Halk da bunu güzel değerlendirdi. Biz biraz daha öne çıktık ama diğer projelere baktığınız zaman şu anda son derece başarılı olunduğunu görüyoruz. Bence markamızı öne çıkaran işimizi doğru yapmamız, kaliteyi önceliklerimizin başında tutmamız oldu."


AA