19 / 04 / 2024

Ehsaan Fareed Abduljawad Türkiye’de holding kurdu!

Ehsaan Fareed Abduljawad Türkiye’de holding kurdu!

Geçtiğimiz yıl haziran ayında Ağaoğlu’nun Maslak 1453 projesinden 200 milyon dolara iki kule satın alan Suudi Arabistanlı işadamı Ehsaan Fareed Abduljawad, şimdi de Türkiye’de holding kurdu...


Geçtiğimiz yıl haziran ayında Ağaoğlu’nun 1453 projesinden bir kalemde 2 kule birden satın alan Suudi Arabistanlı ünlü işadamı Ehsaan Fareed Abduljawad, Türkiye’de ‘holding’ kurdu. Yaptığı gayrimenkul alımı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Abduljawad, 1453’te 200 milyon dolarlık yatırıma imza atarken, “Türkiye ekonomisine güveniyoruz” mesajı vermişti.


Abduljawad Group, Suudi Arabistan’da gayrimenkul geliştirme, otomotiv ve iş makineleri sektöründe faaliyet gösteriyor. Ülkesinde en başarılı gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden biri olarak tanınan grup, büyük gayrimenkul projelerine finansman sağlıyor ve bu yolda çeşitli ortaklıklar kuruyor.


Daha 17 günlük


Ehsaan Fareed Abduljawad’ın 1453’ten yaptığı 481 konutluk satın alma 2012 yılında devreye giren ve yabancılara satışın önünü açan Mütekabiliyet Yasası’ndan sonra gerçekleşen en büyük işlem…Abduljawad, konutları bireysel olarak satın almış, ödemeyi de peşin yapmıştı. İmza töreninde, “Türkiye ekonomisine ve istikrarına güveniyoruz. İlerleyen dönemlerde de yeni yatırım yapma niyetimiz olabilir” açıklamasında bulunan Abduljawad, çok değil 7 ay sonra harekete geçerek 10 Ocak 2014 tarihinde Abduljawad Holding Anonim Şirketi’ni kurdu. 100 bin TL sermaye ile kurulan şirketin faaliyet konusu olarak ‘Kendine ait veya kiralanan gayrimenkullerin kiraya verilmesi ve leasingi (kendine ait binalar, devre mülkler, araziler ve müstakil evler vb)” belirtildi. Holdingin yönetim kurulunda ise Ehsan Fareed M.Abduljawad, Maad Ehsan Abduljawad, Mahaseen Yousuf I. Jamal Alhariri, Aghareed Ehsan f.Abduljawad isimleri yer alıyor.


Ağaoğlu Şirketler Grubu ile Ehsan Fareed Abduljawad arasındaki büyük satış Gezi Parkı eylemleri döneminde gündeme gelmişti. İmza töreninde Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Gezi Parkı olayları sonrasında gündeme gelen ve ekonomide suni olarak estirilmeye çalışılan olumsuz havaya bu satış güzel bir yanıt oldu. Misafirlerimiz Gezi Parkı’ndaki gelişmeleri Türkiye’deki demokrasinin gelişmişliğinin bir göstergesi olarak değerlendiriyor” açıklamasını yapmıştı.  Ehsaan Fareed Abduljawad’ın imza törenindeki açıklamaları da şöyleydi: “Güvenilir bir ülke olduğu için yatırımlarımızı Türkiye’ye yaptık. Türkiye son yıllarda ekonomik anlamda çok gelişti ve her geçen gün daha da büyüyerek gelecek adına güven veriyor. Bu istikrarın neticesinde Türkiye’nin gelecekte çok daha önemli bir ülke olacağını düşünüyoruz ve ülkenize yatırım yapmak istiyoruz. Gayrimenkul alanında çok ciddi yatırım fırsatları var. Maslak 1453 projesiyle uzun süredir ilgiliydik. Bugün de projeden 200 milyon dolar değerindeki 2 kuleyi alarak yatırım yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde de yeni yatırım yapma niyetimiz olabilir, Türkiye’nin ekonomisine ve istikrarına güveniyoruz.”


Proje devam ediyor


24 bloktan oluşan Maslak 1453 projesinde 4 bin 789’u konut olmak üzere 5 bin 322 bağımsız bölüm bulunuyor. CHP’li Meclis üyeleri, Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi’ndeki Maslak 1453 Projesi’nin önünü açan nazım planı değişikliklerinin büyük bir kentsel rant yarattığını, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına aykırı olduğunu ileri sürerek dava açmıştı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin kararı da projenin kamu yararına uygun olmadığı yönünde olmuştu. Projenin arsa sahibi Emlak GYO ise çalışmaların halen yürürlükte bulunan 2011 tarihli imar planına göre sürdüğünü, mahkemeden çıkan iptal kararının, projeyi etkilemeyeceğini açıklamıştı.


Sibel CİNGİ/ Dünya Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler