19 / 04 / 2024

Çanakkale Karacaören'de 40 bin aileye yeni konut geliyor!

Çanakkale Karacaören'de 40 bin aileye yeni konut geliyor!

Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural;"Karacaören Bölgesinde Çanakkale Belediyesi İmar ve Planlama Çalışmasını gerçekleştirdi. Geniş yeşil alanlarının olduğu, 10 kata kadar yükselebilen bir bina silueti oluşturma aşamasındayız. Orada 40.000 ailenin yaşayabileceği bir konut alanı gerçekleştirilecek" dedi.



Arsa fiyatları ve mücavir alanlara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulun Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural; "Çanakkale'yi ulaşılabilir kıldığımızda yurttaşlarımızın yaşamak için arzu  duyduğu bir şehir haline geleceğiz. Çanakkale'de arsa fiyatları da konut fiyatları da bize göre çok yüksek. 


Ancak İstanbul'da 1 1 daire fiyatına burada lüks daire alma fırsatın bulan herkes için düşük bir ücret. Ana tüketicilerin tercih ettiği kentlere göre ise fiyatlar düşüktür. Biz Çanakkaleli tüketicimizi de düşünmek durumundayız. O yüzden kar paylarımızı olabildiğince aşağı çekerek imalatlar yapıyoruz" dedi. 


Birlik Başkanı Vural açıklamalarına şu sözlerle devam etti. 


 "İMARLI ARSA FİYATLARI YÜKSEK" 


"Çanakkale emlak piyasasını gündeme aldığınız size çok teşekkür ediyorum. Çanakkale'de arsa fiyatları görece olarak yüksektir. Çanakkale Müteahhitler Birliği olarak yıllardır dillendirdiğimiz gibi şehrimiz çok küçük bir alana imari anlamda sıkışmış durumdadır. Dolayısıyla yeni konut alanları varanı a mıyor, yeni imarlı alanlarda sıkıntılar doğuyor. 2 sene önce çıkan 1/ 100.000'lik Çanakkale- Balıkesir çevre düzeni planı da bunun tuzu biber oldu. Bu sebeplerden hareketle imarlı arsa fiyatları çok yüksek seviyelere çıktı. 


Buna bağlı olarak kat karşılığı oranları çok artı. Doğal olarak tüketicinin alabileceği daire fiyatı çok yükseldi. Bu durum keşke müteahhitlerin kar marjından kaynaklansa. Ancak ne yazık ki böyle bir kar kalmadı. Sektörde kar marjları da dibe vurdu. Şu an para kazanan arsa v e arazi sahipleridir. Şehrin aktörlerine çok önemli işler düşüyor. Özelikle valiliğin, yerel yönetimlerin konudaki duyarlılık ve iradeleri ile çözülebilecek bir sorundur."


 KARACAÖREN'DE 40.000 YENİ KONUT


 "Karacaören Bölgesinde Çanakkale Belediyesi İmar ve Planlama Çalışmasını gerçekleştirdi. Geniş yeşil alanlarının olduğu, 10 kata kadar yükselebilen bir bina silueti oluşturma aşamasındayız. Orada 40.000 ailenin yaşayabileceği bir konut alanı gerçekleştirilecek. Belediye altyapı çalışmalarına başladı. Çalışmalar bitince inşaat faaliyetleri de başlayacak. Ülkemiz son  birkaç yıldır bir türbülans sürecinde. Genel seçimler, erken seçim ve 15 Hain Darbe Girişimi iş dünyasının ve vatandaşların moralini bozdu. Ancak biz küllerinden doğan büyük bir ülkeyiz, inancımız da güvenimiz de tam. Çanakkale Müteahhitler Birliği üyeleri olarak yatırımlarımızı ertelemediğimiz gibi daha büyük yatırımlara girerek bir noktada ülkemize bir noktada şehrimize olan görevimizi yerine getirmeye çalıştık." 


"KENTİ YENİDEN PLANLA MALIYIZ" 


Mücavir alanların genişletilmesi, 100.000'lik planlarda tadilata gidilerek imar alanların artırılması ve yabancıya satış yasağının kaldırılması gibi konular Çanakkale'nin önündeki bir engeldir. Bunları aştığımız zaman yeni bir kent, yeni bir vizyon bizi bekler. Çanakkale ülkemizin coğrafi olarak en batısında olduğu gibi medeniyet olarak da yüzünü Batıya dönmüş en   güzel ildir. Şehrimizde bir uzlaşı havası var, medeni insanlarımız var. Sosyal barış en yüksek seviyede. Bunlar büyük şehirlerden bunalmış, kozmopolit yaşamdan uzaklaşmak isteyen herkesi Çanakkale özeline yönlendiriyor. Dolayısıyla Çanakkale'nin daha gideceği çok yollar var. 


Nüfus olarak daha İstanbul'un bir semti bile değiliz. O yüzden şehrimiz göç alıyor. Bizler yerel aktör olarak şehri şimdiden planlayabiliriz. Geniş yerleşim alanına yayılmış, alt yapısı sağlam, çevre düzenlemesi kaliteli bir şehir oluşturmalıyız. Bunlar 2023 e kadar gerçekleştirmek durumunda olduğumuz hedeflerdir. 


Çanakkale Köprüsü de şehrin önünü ciddi bir anlamda açacaktır. Çanakkale'yi ulaşılabilir kıldığımızda yurttaşlarımızın yaşamak için arzu duyduğu bir şehir haline geleceğiz. Çanakkale'de arsa fiyatları da konut fiyatları da bize göre çok yüksek. Ancak İstanbul'da 1 1 daire fiyatına burada lüks daire alma fırsatın bulan herkes için düşük bir ücret. Ana tüketicilerin tercih ettiği kentlere göre ise fiyatlar düşüktür. Biz Çanakkaleli tüketicimizi de düşünmek durumundayız. O yüzden kar paylarımızı olabildiğince aşağı çekerek imalatlar yapıyoruz.'


Çanakkale Gündem