27 / 04 / 2024

Bodrum lüks konutların merkezi haline geldi!

Bodrum lüks konutların merkezi haline geldi!

FB Gayrimenkul Yatırımları CEO'su Burak Özyiğit, lüks projelerin merkezi haline gelen Bodrum'daki projelerini ve yatırımlarını anlattı.


Bodrum, Yalıkavak Marina’nın açılması ve dünyaca ünlü otel zinciri Mandarin’in hizmet vermeye başlamasıyla birlikte popülerliğini artırdı. Yunan Adaları’ndan tekneleriyle dünya sosyetesinin ve Hollywood yıldızlarının bölgeye gelmesi de güzelliklerinin keşfedilmesini sağladı. Bu popülerlik de İstanbul dışında özel proje yapma arayışındaki gayrimenkul devlerinin Bodrum'u üs seçmesine neden oldu, Bunlardan biri de Bodrum’da birbirinden lüks projeler geliştirme çalışmaları yapan FB Gayrimenkul. Şirket. Bitez Yalıları, IVY Yalıkavak ve Tilkicik Yalıkavak projeleriyle Bodrum’un çehresini değiştirmeye çalışıyor. 15 milyon Euroluk yatırımla 10 bin metrekarelik alanda ultra lüks yalıdan oluşan Bitez Yalıları Exquisite projesinin yıl sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Geliştirdikleri lüks projelerle Bodrum’un lüksün merkezi olmasına katkı sağlayacaklarını belirten FB Gayrimenkul Yatırımları CEO'su Burak Özyiğit ile Bodrum’u ve projelerini konuştuk. 


Gayrimenkul yatırımı için neden Bodrum’u seçtiniz? Neler yapacaksınız? 

Bodrum son yıllarda ciddi bir yere geldi. Biz de lüks Segmente hitap eden arsa geliştirme hedefiyle 2011 yılında yola çıkıp Bitez ve Yalıkavak'ta denize sıfır arsalar aldık. Bitez Yalıları Bxquisite projesini geliştirdik.' Bodrum’a artı değer kazandıracak projelerimize toplam 25 milyon Euroluk yatının planladığımız IVY Yalıkavak ve Tilkicik Yalıkavak projemizle devam edeceğiz. 


Diğer projeleriniz hangi aşamada? 

Kasım ayında 7 bin Burak," 700 metrekarelik proje alanında Yalıkavak’ın inşaatına başladık. Burada Yalıkavak Marina'ya yakın bir lokasyonda 10 ayrı malikane inşa edeceğiz. Exquisite konseptimiz dahilinde 5 1 ve 6 1 seçenekli özel havuzlu, manzaralı villalarımız olacak ve 2018’in yaz aylarında teslim edilecek. 2018 yılı içinde Tilkicik Yaiıkavak’ta 45 bin metrekarelik proje alanında başlayacak ve Santorini ve Bodrum tarihi dokusunu birleştirecek 54 yalıdan oluşan projemizi ise 2020 yılında tamamlayacağız. 


Nedir bu Exquisite? Bir konsept mi? 

Ortağını Fethi Köseliören ile birlikte 25 yılı aşkın süreli deneyimlerimizi ve kazançlarımızı 2011 yılında kurduğumuz FB Gayrimenkul Yatırımları ile gayrimenkul sektörüne yatırma karan aldık. Bu kapsamda Exquisite markasını yaratarak lüksü tanımladık ve bu ismi eklediğimiz projeler geliştirmeye başladık. Yüksek yaşam standartları ve alanlan sunduğumuz Exquisite konseptiyle Türkiye’de bir ilke imza attık. Projemizde yaşayan bir kişi müstakil plajından ev hizmetlerine, deniz taksisine kadar her türlü ihtiyacını karşılayabilecek. 


Bodrum dışında proje planlıyor musunuz? 

İstanbul’a ve yurtdışına açılma hedeflerimiz de var. Bunun için Exquisite CitySuites markasını yaratarak İstanbul’un merkezinde yükselen kentsel dönüşüm projeleri yapmayı planlıyoruz. Özellikle İspanya, Miami ve Londra gibi nitelikli yerlerde projeler üreten firmalar var. Onlarla ortak hareket edebiliriz. 


Bodrum'u öne çıkaran 3 faktör 

1- Eşsiz doğal güzellikleri, koyları. 

2- Yunan Adalan'na yakın konumu ile yabancı turistlerin de lüks yatları ile rahatça ulaşabilmesi. 

3- Marinalarıyla bir dünya markası haline gelmeye başlaması ve sunduğu eğlence.



Ekonomist