28 / 03 / 2024

Başarır İnşaat'tan Anadolu'da konut Avrupa yakasında ofis projesi!

Başarır İnşaat'tan Anadolu'da konut Avrupa yakasında ofis projesi!

1995 yılında demir çelik sektörüyle ticaret hayatına başlayan Başarır İnşaat, Fikirtepe ve Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşümle proje gerçekleştirecek, Avrupa yakasına da Zeytinburnu’da ofis projesi ile geçecek.



1995 yılında demir çelik sektörüyle ticaret hayatına başlayan Başarır İnşaat, 2004 yılında konut sektörüne adım attı. İstanbul Anadolu yakasında “Helenium” adı altında projeler geliştiren Başarır İnşaat, ‘Helenium’ zincirine son olarak İstanbul Kartal’da 85 milyon TL’lik Helenium Sky Suite’i ilave ederken, 2017 için de rotasını çizdi. Helenium markasını İstanbul’un geneline yaymayı planlayan Başarır İnşaat, Fikirtepe ve Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşümle proje gerçekleştirecek, Avrupa yakasına da Zeytinburnu’da ofis projesi ile geçecek.


Son halka Sky Suite


Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, 2017 yılına ilişkin planlarını paylaştı. İlk olarak satışlarına geçtiğimiz yıl başlanan Helenium Sky Suite’den başlayan Başarır, projeye gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Alptekin Başarır, “Ekim 2016’da projemizin duyurusunu yapmıştık. 2 ay gibi kısa bir sürede projemizin yüzde 10’luk bir diliminin satışı tamamlamış olduk. Rezidans görünümünde aile yaşantısı hedefledik. İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaklaşık 10 yıldır bu isim altında projeler geliştiriyoruz. Bu zincirin de son halkası şimdilik Sky Suite oldu. Sky Suite’nin bir tarafı Aydos Ormanları’na bakarken bir tarafı da Marmara Denizi ve adalara komşu. Projemizi 24 ay içerisinde teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Helenium Sky Suite, 85 milyon TL’lik yatırım maliyetiyle yükseliyor. Suite konseptiyle yükselen proje 1 1, 2 1 ve 3 1 daire tipleri yer alırken, 56 metrekareden başlayıp 166 metrekareye kadar uzanan daire seçenekleri yer alıyor. Projede peşin fiyatlar 239 bin liradan başlıyor.


Kampanya başladı


Helenium Sky Suite’te ‘5 bin TL peşin daire senin’ sloganıyla kampanyaya başladıklarını anlatan Başarır, şu bilgileri verdi: “Tüketicilere satın almak istedikleri dairelerin yüzde 75’ine kadar kredi kullanma olanağı sunuluyor. Geriye kalan yüzde 25’lik kısım teslimde ödenebiliyor. Kredi kapsamında faiz oranları 0.70 seviyelerinde seyrediyor. Başarır İnşaat olarak kendi bünyemizde vadelendirme seçeneğiyle aylık taksitleri 970 TL’ye düşürdük. 5 bin TL peşinatla daire satışlarımız resmen başladı. Banka kredisi kullanmak istemeyen vatandaşlarımızı da düşünüp 40 aya kadar kendi bünyemizde vade imkanı sunuyoruz. Dairenin yüzde 35’ini verip, 4 balon ödemeyle vatandaşlarımızın hayallerini kurdukları dairenin kapılarını aralıyoruz.”


Bağdat Caddesi’ne 7 proje yapıyor


KENTSEL dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Alptekin Başarır, Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında proje geliştirmeye devam ettiklerini belirterek, “Şimdiye kadar Bağdat Caddesi’nde 7 proje yaptık. 4’ünün inşaatı devam ediyor. 2’sinin yıkım işlemi bitti. Ruhsat sürecini bekliyor” dedi.


Avrupa yakasına ofisle geçiyor


AĞIRLIKLI olarak İstanbul Anadolu yakasında projeler geliştirdiklerini hatırlatan Alptekin Başarır, Avrupa yakasındaki tek projelerinin Zeytinburnu olacağını söyledi. Başarır, “Avrupa yakasına ofis projesiyle geçeceğiz. Zeytinburnu Merkezefendi Caddesi’ni araştırdık. Bölgede ofis projesinin olmadığını belirledik. Planlarımız doğrultusunda 2017 yılında Zeytinburnu Merkezefendi Caddesi’ne ofis projesinin temellerini atmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


Fikirtepe’ye 850 daire


ALPTEKİN Başarır, Kadıköy Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında proje yapacaklarını söyledi. Projeyle ilgili bilgiler aktaran Başarır, “Fikirtepe’de 850 dairelik bir proje yapmayı planlıyoruz. Buradaki hak sahipleriyle anlaşmalar ve görüşmelerimiz sürüyor. Bahar aylarında inşaata başlamayı hedefliyoruz. Bölge İstanbul’un en merkezi noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Fikirtepe’nin önü açık. Buradaki projemizde metrekare fiyatlarımız 7 bin ile 7 bin 500 lira arasında değişebilir” dedi.


Vatan / Meltem Kara