23 / 04 / 2024

Arapların yeni yatırım adresi Karaköy!

Arapların yeni yatırım adresi Karaköy!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesiyle yatırımcıların dikkatini çeken Karaköy, şimdi de Arap yatırımcıların radarına girdi.Dünyaca ünlü Arap fonu gestekli bir grup, meşhur Zürafa Sokak'ta bulunan araziler için Türkiye'deki bir firmaya yetki verdi...


Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesiyle yatırımcıların dikkatini çeken Karaköy, şimdi de Arap yatırımcıların radarına girdi.


Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesiyle yatırımcıların dikkatini çeken Karaköy, şimdi de Arap yatırımcıların radarına girdi. Dünyaca ünlü Arap fonu gestekli bir grup, meşhur Zürafa Sokak'ta bulunan araziler için Türkiye'deki yatırım danışmanı bir firmaya yetki verdi.


Denize yakınlığı, tarihi binaları ve ulaşım olanaklarıyla şehrin en merkezi noktalarından biri olmasına rağmen uzun bir süre büyük yatırımcıların ilgisini çekemeyen Karaköy, son yıllardaki gayrimenkul hareketlerinden nasibini almaya başladı.  


Özellikle Galaport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesiyle yatırımcıların dikkatini çeken bölge, şimdi de Arap yatırımcıların gözde alanı oldu. 


Dünyada sermayesi ve itibarı ile nam salan bir Arap yatırım fonu destekli yabancı bir grup, Türkiye'de yatırım danışmanı bir firmaya Karaköy arazileri için yetki verdi. Emlakeki.com Genel Yayın Yönetmeni Denizhan Erkoç'a açıklama yapan yetkililer fonların Karaköy'de özellikle Zürafa Sokak'la ilgili olduklarını belirtti.  


Başka binalar da var


37 binası meşhur genelev patroniçesi Matild Manukyan'a ait olan binalar servet değerinde... Emlakeki.com'a açıklama yapan yetkililer, fonun binaları almak konusunda oldukça uğraş verdiklerini belirtirken, bölgede başka binalarla da ilgilendiklerini söyledi. 


Nişantaşı'na rakip olacak


Metrekare fiyatların 6 bin dolardan başlayıp 19 bin dolara kadar ulaştığı bölgede yakın markaj yapan grubun planı, butik otel, residence ve mağaza açmak... Denizhan Erkoç'a konuşan firma yetkilileri, ortaya çıkacak sonucun Nişantaşı'na rakip olacağını söyledi. Yetkililer, yapılması planlanan proje kapsamında gelecek markaların, dünyaca ünlü ancak henüz Türkiye pazarında olmayanlardan oluşacağını söyledi.


Arap yatırımcıların ilgilendiği Karaköy'de genelevin bulunduğu Zürafa Sokak, toplamda 6 bin 300 metrekare alanda konuşlanıyor. Sokakta şuanda 4 katlı olan binalara, 7 kata kadar imar izni veriliyor. Bu durumda ortaya 44 bin metrekarelik bir alan çıkıyor.


En az 750 milyon liralık sokak!


Emlakeki.com'un ulaştığı uzmanlar, metrekaresini minimum 6 bin dolardan hesaplayarak mevcut sokağın başlı başına servet olduğu dikkat çekiyor.


Çıkan tutar ortalama 750 milyon TL. Bu da meşhur Zürafa Sokak’ın bir servet olduğunu doğruluyor.


37 ev Manukyan’ın


O meşhur Zürafa Sokak’ta 42 tane evin olduğu, 37 evin Matild Manukyan'ın, beşinin Sümbül Yaşar Karasu adındaki kadına ait olduğu da unutulmamalı.


Sokakta bulunan 42 evden halen 18'i çalışıyor. Geri kalan 24 ev, genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın ölümünden sonra oğlu Kerope Çilingir'e kaldı.


Salıpazarı'ndan başlayan Denizcilik İşletmeleri'ne ait alanın karşısında bulunan binaların etrafı tek tek çevrilmeye başlandı. Bu binaların çoğunun yıkılarak yerlerine otel inşa edildiği gözleniyor.


Bankaların, finans şirketlerinin temsilciliklerinin sıra sıra dizildiği bölgeyi turizm ve eğlencenin çekim merkezi yapacak yatırımlara başlandı


Karaköy'de kimlerin binaları var?


Ferit Şahenk

Faruk Eczacıbaşı

Kerim Kamhi

Hakan Madencilik

Polimeks

Yılmaz Ulusoy

Akfen Holding 

Torunlar

CVK Group

Ergin İren

Pak Holding

Birlik Rulman

Koçak Group

Seba Holding

Reza Zarrab

Continental Otelcilik

Metrekare fiyatları 20 bine kadar çıkıyor


Gayrimenkul danışmanları, mayıs ayında yapılan ihalenin ardından da bölgedeki binaların değerinin katlandığını vurguluyor. Emlakeki.com'a açıklama yapan uzmanların, bölgede metrekaresi 5 bin dolardan aşağı yer bulmanın mümkün olmadığını ifade etti. Gayrimenkul uzmanları, bölgede metrekare fiyatlarının 6 bin dolardan dolara hatta 20 bin doalra kadar çıktığını belirtiyor.


Vatan