19 / 03 / 2024

40 milyarlık mega projeler Ankara'da vitrine çıkıyor!

40 milyarlık mega projeler Ankara'da vitrine çıkıyor!

Yapımı devam eden 40 milyar liralık mega projeler ve Türkiye’de bu büyük projelere imza atan firmalar 2. kez Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda bir araya geliyor.


Yapımı devam eden 40 milyar liralık mega projelerde yer alan birçok alt yapı firması ve müteahhidin buluşacağı 2.Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı bu yıl 'mega projeler kahramanlarını çağırıyor' mottosuyla yapılacak. Köprü, tünel ve karayolu yapımında kullanılan teknoloji ve ekipmanların tanıtımının yapılacağı fuar 24-26 Mayıs 2017’de tarihlerinde Congresium Ankara’da gerçekleşecek28 kamu kurumu ve 170 firmanın katılması beklenen fuara 928 kamu personeli, 5 bin 226 ziyaretçi bekleniyor. Fuarda yer alan firmalardan 20’si ise müteahhit olacak. İsviçre merkezli olan ve dünyada 32 ülkede 60 ofisle faaliyet gösteren MCI Fuarcılık tarafından organize edilen fuarla ilgili konuşan MCI Fuarcılık Türkiye Genel Müdürü Ufuk Tümer, “Türkiye’de ilk kez bu alanda fuar yapıyoruz. Türkiye’de birçok mega proje hayata geçiyor ve bunlar dünyada yok ya da az. Yaptığımız köprü ve tünellerle birçok ülkeye de ilham kaynağı oluyoruz. Bu amaçla 500 milyon doların üzerindeki projeleri mega proje olarak adlandırıyoruz. Örneğin Çanakkale 1915 Köprüsü 10 milyarlık bir yatırımla yapılıyor” dedi.


Müteahhitler için loca oluşturuldu

Mega projeler ekseninde Türkiye'de çok önemli bir know how oluştuğunu söyleyen Tümer, bu amaçla fuarda mega proje müteahhidi, mega projelerde çalışan alt yükleniciler, mega proje çözüm ortakları gibi büyük völümlü işlerde yer alan firmaları bir araya getirerek bu kaliteyi göstermeyi amaçladıklarını söyledi. Fuarı Karayolları Genel Müdürlüğü Teknik Desteği ve Yollar Türk Milli Komitesi ev sahipliğinde yaptıklarını belirten Tümer, “Bir prestij fuarı niteliğindeki 2. Karayolları Fuarı’nda amacımız işbirliklerini artırmak. Fuar içinde mega proje ve yol müteahhitleri için bir loca oluşturarak, fuara standala katılan firmaların bu locada müteahhitlerle görüşme imkanı sunulacak” diye konuştu.


Beyaz Saray’ın danışmanı da fuar geliyor

Amerikadan Uluslararası Yol Fedarasyonu’nun (IRF Global) fuara Amerika’da üst düzey projeler yapan iki müteahhitle birlikte yer alacağını kaydeden Ufuk Tümer, bu müteahhitlerin de müteahhitler locasında yer alacağını belirtti. IRF Global’in Dünya Bankası UlaştırmaDanışmanı’nı konuşmacı olarak getireceğini söyleyen Tümer, ayrıca Beyaz Saray’ın Ulaştırma Danışmanı’nın getirilmesi içinde görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.


15 yıldır etkinlik alanında çalıştığını anlatan Tümer, mevcuttaki ekonomik daralmanın 2017’de etkinliklere daha fazla ağırlık verilerek aşılabileceğini söyledi. Böylece firmaların iş ağlarını genişletme imkanına ulaşacağını aktaran Tümer, “Bu tarz iş geliştirme etkinlikleri, yeni işbirliklerinin oluşmasını sağlıyor” dedi. Tümer, mega projelerin bu anlamda güç birliğine güzel bir örnek olduğunu belirtti.


MEGA PROJELER DEVAM EDECEK

Türkiye’de mega projelere olan ihtiyacın devam edeceğini 40 yıl daha büyük projelerin devrede olacağını söyleyen Ufuk Tümer, “İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi için çalışmalar devam ediyor. Kanal İstanbul projesi gündemde. Anadolu’nun geliştirilmesi için ulaştırma projelerine ağırlık veriliyor. Özellikle tünelcilik alanında Türkiye dünya tarafından takip edilen bir noktaya gidiyor. Bu kapsamda Mega Projeler fuarımız bu alanın en önemli buluşma noktası olacak” değerlendirmesini yaptı.


İLK YERLİ TÜNEL AÇMA MAKİNESİ DE FUARDA

Fuarda Türkiye’nin ilk tünel açma makinesi de sergilenecek. Ufuk Tümer, Ankara’da E-Berk adlı firma tarafından üretilen tünel açma makinesinin ilk tanıtımının 2.Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda yapılacağını açıkladı. Fuarda ilk tünel açma makinesinin yanı sıra tünellerin tepe noktasından geçen en ufak kıvılcımı bile algılayarak devreye sokan yangın algılama sistemleri, yeni nesil yangın söndürme sistemi su sisi, buzlanmayı önleyici/ buz çözücü de icing, zaman atlamalı çekim tekniği Time Lapse’de ilk kez tanıtılacak.



Dünya / Leyla İlhan 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler