25 / 04 / 2024

2017'de inşaat sektöründe artış yaşanacak!

2017'de inşaat sektöründe artış yaşanacak!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, "2017'de inşaat sektöründe artışın yaşandığı bir yıl olacak. 2016'da yaşanan durgunluğun tersine döndüğü, adeta zembereğin boşaldığı bir yıl olacak. " dedi...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tüm imkanları harekete geçirin, üretin, alın-satın, yatırım yapın, piyasayı hareketlendirin" çağrısı Türkiye'nin turizm ve tarım başkenti Antalya'da ekonomi dünyasından büyük destek gördü. Antalya iş dünyasını temsil eden oda, borsa ve dernek başkanları Erdoğan'ın çağrısına destek verip, yatırımların sürmesi yönünde görüş bildirdi.



YATIRIMCI İSTİYOR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, yatırımların durmaması gerektiğini belirterek "Yatırım yapabilme durumu olanların ertelememesi gerekiyor. Yatırım ortamını iyileştirmek için birkaç şey açıklandı. Yatırıma desteklerin de devam etmesi gerekiyor" dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak verecekleri nefes kredisi için Antalya'da bin 300 kişinin başvurduğunu hatırlatan Çetin, "KOSGEB kredisi için ciddi başvurular var. Bu tablo, eğer destek verilirse yatırıma gönüllü çok sayıda girişimcinin bulunduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.


YATIRIM YAPAN KAZANIR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Ramazan Kalken de üretime ve yatırıma ara verilmemesi gerektiğini belirterek, "İnadına üreteceğiz. İnadına yatırım yapacağız" dedi. Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği büyümeyle yatırımcısına her zaman kazandırdığına dikkat çeken Kalken, "Özellikle Antalya'da yapılan yatırımın karşılığı çok kısa sürede alınabiliyor. Antalya'da yatırım yapan her zaman kazanıyor" dedi.


ÜRETMEK ZORUNDAYIZ

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır da yatırımların hız kesmemesi gerektiğine dikkat çekti. Çandır, "Bizim ülkemizi geliştirmemiz için üretmek, yatırım yapmak, ihracat yapmak zorunluluğumuz var. Yatırımların gelişmesi için çaba sarf ediyoruz" dedi. Çandır, piyasanın sadece güven ortamına ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Piyasanın ihtiyacı olan güveni de karar vericilerin piyasaya vermesi en büyük sermaye olacaktır" dedi.


ZEMBEREK BOŞALACAK

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş,  "2017'de inşaat sektöründe artışın yaşandığı bir yıl olacak. 2016'da yaşanan durgunluğun tersine döndüğü, adeta zembereğin boşaldığı bir yıl olacak. Antalya'da konut fazlası yok. Aksine arsa eksikliği var. İmara açılması gereken yerlerin eksikliği var. Arazi bulundukça Antalya'da inşaat sektöründeki hareketlilik artarak devam eder" dedi. İnşaat sektörünün çimentosundan boyasına, beyaz eşyasından ev tekstiline 300 kalemi tetikleyen bir sektör olduğuna dikkat çeken Karataş, inşaat sektöründe yerli malı kullanma kampanyası düzenlediklerini hatırlattı. Karataş, inşaatlarda yerli malı kullanımıyla yapılan yatırımın tamamen ülke içinde kalacağını sözDavut Çetin Ali Çandır Ramazan Kalken Deniz Karataş lerine ekledi.



Sabah