16 / 04 / 2024

Tadım, ilk üretim tesisini Almanya’da açıyor!

 Tadım, ilk üretim tesisini Almanya’da açıyor!

Şimdiye kadar ihracatla ürünlerini yurt dışına sunan Tadım, müşteri memnuniyetini daha da yükseltme hedefi ve yurt dışındaki tüketicilerine daha da taze ürün sunmak amacıyla Almanya'ya yatırım yapma kararı aldı.


Tadım, Türkiye’den sonra yurtdışındaki ilk üretim tesisini Almanya’da hizmete açıyor.


Tadım Almanya Üretim Tesisi'nin bölgeye ve ülkeye sağlayacağı önemli katkılardan dolayı, Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Parlamentosu Ekonomi Konseyi Üyesi 17 Milletvekili İle Eyaletin Ekonomi Bakanlığı ve Teşvik Kurumları NRW.Inwest ve NRW.International yetkililerinden oluşan 22 kişilik heyet, Tadım Gıda'nın Gebze'de bulunan Genel Merkezi'ne teşekkür ziyaretinde bulundu. 



ALMANYA ÜRETİM TESİSLERİ'NDE AVRUPA, ABD VE KANADA PAZARLARINA ÜRETECEK


Şimdiye kadar ihracatla ürünlerini yurt dışına sunan Tadım, müşteri memnuniyetini daha da yükseltme hedefi ve yurt dışındaki tüketicilerine daha da taze ürün sunmak amacıyla Almanya'ya yatırım yapma kararı aldı. Almanya'nın NRW bölgesindeki Emsdetten şehrinde, 7 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak Tadım Üretim Tesisi ile başta Avrupa olmak üzere Amerika ve Kanada'daki tüketicilere en taze ürünün, en hızlı şekilde ulaşması sağlanacak. Tadım Gıda'nın Almanya'da yüzde 100 hissesine sahip olduğu Tadım GmbH şirketini kurarak gerçekleştirdiği yatırımla, Şubat 2015'te faaliyete geçecek Tesis, bölgede ilk etapta 110 kişiye de istihdam sağlayacak. En son teknoloji kullanılarak ve maksimum hijyen kuralları çerçevesinde üretim yapacak tesis, bugün 4. nesil tarafından yönetilen Tadım Gıda'nın yurt dışına yatırım yapma vizyonunun da birinci ayağını oluşturuyor. 



ALMAN MİLLETVEKİLLERİNDEN GEBZE'YE ZİYARET


Tadım'ın Almanya'ya yatırımlarından ve sağladıkları katkılardan dolayı memnuniyetlerini dile getirmek isteyen 22 kişilik Alman heyeti, Alman Kuzey Ren–Vestfalya (NRW) Yatırım Ajansı NRW.Inwest aracılığıyla Türkiye'ye gelerek Gebze'deki Tadım Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Tadım Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tekinalp ve Tadım İcra Kurulu ile bir araya gelen Alman heyetinde Ekonomi Konseyi Başkanı Georg Fortmeier'in yanında Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) eyalet parlamentosu grubu sözcüsü Thomas Eiskirch, Hür Demokrat Parti (FDP) parlamento grubu sözcüsü Dietmar Brockes ve Yeşiller Partisi (Bündnis90/Die Grünen) parlamento grubu sözcüsü Daniela Schneckenburger gibi parlamentoda söz sahibi isimler de yer aldı. Görüşmede Tadım Gıda'nın Almanya yatırımları ve Türkiye'deki faaliyetleri hakkında bilgi alan Alman heyet, Gebze'deki üretim tesislerini de gezdi. 



İSMET TEKİNALP: "ALMANYA'DAN SONRA RUSYA VE AMERİKA'YA DA YATIRIM YAPACAĞIZ"


Alman milletvekillerinden ve Alman Kuzey Ren–Vestfalya (NRW) Yatırım Ajansı temsilcilerinden oluşan heyetin ziyaretinden son derece memnun olduklarını ve her iki ülke için çok değerli bir yatırıma imza attıklarını söyleyen Tadım Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tekinalp sözlerine şöyle devam etti. "Tüketiciye en taze ürünü, en iyi ambalajlarda ve en hızlı şekilde sunmak şirketimizin temel hizmet amacıdır. Almanya'daki üretim tesisimizle tüm Avrupa, Amerika ve Kanada pazarlarını hedefliyoruz. Şu anda makine montajları ve bina tadilat işlemleri devam eden tesisimizle, bölgede ilk etapta 110 kişiye de iş imkanı sağlayacağız. Bu yatırımızla, kısa sürede 100 milyon Euro'luk ciro hedefliyoruz. Türk Çiftçilerinden aldığımız ürünleri, Kırıkkale ve Gaziantep'te bulunan tesislerimizde işledikten sonra direkt olarak Almanya'ya ihraç edeceğiz ve bu sayede tüketiciye en sağlıklı şekilde ulaştıracağız. İşlenen ürünlerimiz, pazara Türk markası olan Tadım ile sunulacak, Böylece Türk kuruyemiş sektörünün de dünyada daha çok tanınmasını sağlayacağız. Bundan sonraki yeni üretim tesislerimizi ise Amerika ve Rusya'da kurmayı planlıyoruz. Orta vadede hayata geçirmeyi planladığımız Amerika ve Rusya üretim tesisleri ile de ihracat yaptığımız ülke sayısını yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi. 


İsmet Tekinalp son yıllarda Avrupa'da tüketimi hızla artan kuruyemişte Türkiye'nin doğru tarım politikalarıyla ciddi bir şans yakaladığını ve bunun da artarak devam edeceğini düşünüyor. Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın teşvikleriyle badem ve cevizde geçmişe baktığımızda önemli tonajda üretim artışları olduğunu ama henüz yeterli düzeye ulaşılamadığını ifade ederek " Kaliforniya'da badem ormanları, Bulgaristan'da bile küçük de olsa ceviz ormanlarının olduğunu biliyoruz, bizler de badem ve ceviz dikelim, bir gün badem ve ceviz ormanlarımızın olması en büyük dileğim. Çam ağacı dikeceksek getirisi olan fıstık çamı dikelim ancak bu konuda Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın yanısıra sivil toplum örgütlerinin de desteğine ihtiyaç var" diyerek sözlerine devam etti: 


"Gıda üretimi tüm dünyada her geçen gün daha önemli hale geliyor. Badem ve ceviz ormanlarımız olursa hem ithalatı azaltmış oluruz hem de ihracat yapacak seviyeye geliriz. Sektörümüzün buna çok ihtiyacı var. 25 tane gelişmiş ceviz ağacının bir yıllık getirisi bir yıllık asgari ücretle aynı düzeydedir". 



GEORG FORTMEIER: "BU MODERN TESİSLERİ BÖLGEMİZE KAZANDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"


Tadım'ın Kuzey Ren–Vestfalya bölgesine yatırım yaptığı için çok memnun olduklarını belirten Kuzey Ren–Vestfalya Parlamentosu Ekonomi Konseyi Başkanı Georg Fortmeier; "Tadım, çok modern ve mükemmel bir işletme. Böyle bir yatırımı Kuzey Ren–Vestfalya Bölgesi'ne kazandığımız için çok seviniyoruz. Tekinalp ve yöneticilerini tekrar Kuzey Ren–Vestfalya Parlemantos'unda görmekten büyük mutluluk duyacağız." dedi. 


Sabah