20 / 04 / 2024

Sibel Can'ın villasının davasında son durum!

Sibel Can'ın villasının davasında son durum!

Sibel Can'ın İstanbul Beykoz Konakları'ndaki villasının iç mekan düzenlemesini yapan Serpil Cerrahoğlu Mimarlık Dekorasyon şirketi, ünlü şarkıcının 4 yıl önce bazı haber ve röportajlarda evin iç mimarisi ve tasarımının tümüyle Darcan&Darcan Proje Danışmanlık şirketince yapılmış gibi yazılmasından rahatsız oldu.


Sibel Can'ın villasını dekore ettirdiğini söylediği şirkete haksız rekabet davası açan mimar Serpil Cerrahoğlu, Yargıtay'ın itirazına rağmen 10 bin lira tazminata hak kazandı.


Sibel Can'ın  İstanbul  Beykoz Konakları'ndaki villasının iç mekan düzenlemesini yapan Serpil Cerrahoğlu Mimarlık Dekorasyon şirketi, ünlü şarkıcının 4 yıl önce bazı haber ve röportajlarda evin iç mimarisi ve tasarımının tümüyle Darcan&Darcan Proje Danışmanlık şirketince yapılmış gibi yazılmasından rahatsız oldu. Sanatçının evindeki konsept, iç mimari, projelendirme, tadilat ve mobilya yenileme işlemlerinin kendileri tarafından 5 ayda yapıldığını belirten Cerrahoğlu, haksız rekabet yaratıp ticari itibarlarını zedelediği iddiasıyla Darcan&Darcan Proje Danışmanlık şirketine 30 bin liralık tazminat davası açtı. Davanın reddini isteyen Darcan&Darcan ise davacı şirketin sanatçının evinde yaptığı işlerin tasarım ve fikri üretimle bir ilgisinin bulunmadığını, Sibel Can'ın bahsettiği iş ve ürünlerin Cerrahoğlu tarafından tasarlanmadığını iddia etti. Üç yıl sonra kararını açıklayan mahkeme, davayı kısmen kabul ederek davalı şirket Darcan&Darcan'ın 10 bin lira ödemesine karar verdi. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, davacı şirket tarafından yapılan dekorasyonların eser mahiyetinde olup olmadıklarının özel ve teknik bilgiyi gerektiren bir husus olduğunu, eldeki bilirkişi raporunda bu hususta bir inceleme bulunmadığını belirterek yerel mahkemenin kararını davalı şirketin lehine bozdu. Ancak kararında direnen yerel mahkeme, davayı kısmen kabul ederek davalı şirketin 10 bin lira manevi tazminatı davacı Serpil Cerrahoğlu şirketine ödemesini kararlaştırdı. 


Ali Oktay/ Sabah 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler