20 / 04 / 2024

Sadıka Gül Sabancı'nın yıllar önce sattığı villası kaçak yapı çıktı!

Sadıka Gül Sabancı'nın yıllar önce sattığı villası kaçak yapı çıktı!

Sadıka Gül Sabancı'nın yıllar önce sattığı villası kaçak yapı çıktı. Sabancı ile evin kendisinden sonraki iki sahibine 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.




Sabancı ailesinin tanınmış ismi Şevket- Zerrin Sabancı çiftinin kızları Sadıka Gül Sabancı  İstanbul  Etiler'de yaptırdığı villasını yıllar önce kuaförü Kemal Kıyışkan'a sattı. Villa bir süre sonra Ahmet Doğan Arıkan adlı kişiye satıldı. Beşiktaş Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kontrollerde binanın 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'na aykırı şekilde yapıldığını tespit etti. Ardından belediye encümeni yıkım kararı aldı. 


'ÇİVİ DAHİ ÇAKMADIM' 

Soruşturmayı tamamlayan savcılık Kıyışkan'ın, Sadıka Gül Sabancı'nın yanında maaşlı olarak kuaförlük yaptığını ve işyerinin sözü geçen binada olduğunu belirledi. Sabancı, Kıyışkan ve Arıkan hakkında 1 aydan 6 aya kadar hapis ve 200 bin liradan 500 bin liraya para cezası istemiyle dava açtı. 28 Mayıs'ta görülen ilk duruşmada mülkün son sahibi Arıkan "Ben aldıktan sonra binaya çivi dahi çakmadım. Aynı kiracılar ve alt kiracılar tarafından kullanılmaktadır" dedi. Duruşma mazeret bildirerek katılmayan Sabancı ve Kıyışkan'ın dinlenebilmesi için ertelendi. Ancak ikili 1 Ekim'deki ikinci duruşmaya da katılmadı. Sabancı'nın avukatı, müvekkilini bir sonraki celseye getireceklerini söyledi. Hakim Erdoğan Şimşek, binanın önceki halinin belirlenebilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nden 2004 öncesine ait hava fotoğraflarının istendiğini, gönderilen CD'nin incelenmek üzere dosyaya konduğunu söyledi. Duruşma Sabancı ve Kıyışkan'ın dinlenebilmesi için bir kez daha ertelendi. 


Orhan Yurtsever/ Sabah