18 / 04 / 2024

Leyla Suyabatmaz'ın satın aldığı bina neye hizmet verecek?

Leyla Suyabatmaz'ın satın aldığı bina neye hizmet verecek?

Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara'nın kızı Leyla Tara Suyabatmaz ile eşi Arif Bey şimdilerde sosyetenin dilinde. Çiftin Beyoğlu'ndan 10 milyon liraya satın aldıkları bina sanata mı yoksa turizme mi hizmet edecek?


Şimdilerde sosyetede herkes; Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara'nın kızı Leyla Tara Suyabatmaz ile eşi Arif Bey'in, Beyoğlu'ndan 10 milyon liraya satın aldıkları binayı konuşuyor! Suyabatmaz çiftinin, Pera Palace Jumeirah Hotel'in civarında olduğunu öğrendiğim binayı ne amaçla kullanacağı, nedense sosyetedeki herkesi meraklandırmış.


Büyük çoğunluk, her ikisi de mimar olan çiftin binayı butik otel olarak hizmete açacaklarını söylese de; benim duyumum farklı...

Arif-Leyla Tara Suyabatmaz çifti, aynı zamanda Rampa  İstanbul  'un da kurucuları.

Hani, yaklaşık dört yıl önce Cengiz Çekil'in 'Günce' adlı eserini dünyanın en önemli modern sanat müzelerinden biri olan MoMa'ya satma başarısını gösteren galeri var ya; Rampa işte o galeri... 


RAMPA İSTANBUL'U TAŞIYA CAKLAR 

Çiftin, Akaretler'deki sanat galerilerini büyütüp bu binaya taşımak niyetinde olduğunu duydum. Bakalım Suyabatmaz çiftinin 10 milyona aldığı bu bina, sanata mı yoksa turizme mi hizmet edecek? Bekleyip göreceğiz. 


Bülent Cankurt-Sabah