20 / 04 / 2024

Temaşehir Meram’a yepyeni bir şehircilik konsepti sunuyor!

 Temaşehir Meram’a yepyeni bir şehircilik konsepti sunuyor!

‘Temaşehir’in mimari tasarımı, Konya’nın kültürel ve mimari dokusuna uyumlu olarak Selçuklu mimarisinden de esintiler taşıyor. Proje 728 adet konut ve 152 dükkan ve mağaza biriminden oluşuyor.


Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO’nun, Konya’nın nitelikli yaşam bölgesi Meram’ın merkezinde inşa edeceği ve kentin ilk ve tek gelir paylaşım modeli projesi ‘Temaşehir Konya’ projesinin merakla beklenen detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. ‘Temaşehir’, Meram’a yepyeni bir şehircilik konseptiyle geliyor. 728 adet konut ve 152 dükkan ve mağaza biriminden oluşan ‘Temaşehir’ karma projeler kategorisinde yer alıyor. ‘Temaşehir’, 30 bin metrekare yüzölçümlü meydan ve meydanın çevresinde sıralanmış dünyaca ünlü markalar ile prestijli Türk markalarının yer aldığı 42.Cadde adı verilen cadde dükkan, mağaza ve restoranları, modern tasarımlı cami, park alanı, gençlik ve kültür merkeziyle birlikte modern şehircilik unsurlarını bir arada sunacak. 


Proje alanına girişin iki ayrı noktadan özel tasarlanmış kemerli giriş taklarıyla sağlanacak olması projenin şehir kimliğine gönderme yapıyor. ‘Temaşehir’in mimari tasarımı, Türkiye’de pek çok önemli projede imzası bulunan Yüksek Mimar Uğur Özgüven ve ekibinin modern çizgileriyle birlikte Konya’nın kültürel ve mimari dokusuna uyumlu olarak Selçuklu mimarisinden de esintiler taşıyor. Ön talep toplama sürecindeki projenin lansman tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak.


Arge sürecinde Konya’da yapılan araştırmalarda elde edilen veriler dikkate alınan projede 130 m² ile 370 m² arasında değişen büyüklüklerde 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve 6+1 olmak üzere toplam 728 daire sunulacak. Daire içi tasarımlarda ödüllü iç mimarların görev aldığı Temaşehir Konya’da 5+1 ve 6+1 tip dairelerin her birinin içinde özel Türk Hamamı yapılmış olması dikkat çekiyor. Kapalı yer altı otoparkından dairelere asansörle erişilebiliyor.


Peyzaj projesinde Oktan Nalbantoğlu imzası taşıyan ‘Temaşehir Konya’, özel olarak tasarlanmış su göletleri, anti-stres yansıma havuzları ile adeta bir vaha atmosferi sunuyor. Özel aydınlatmalı su göleti üzerinde kurulmuş ahşap localarda ailece özel oturma alanları oluşturuluyor. Locaların yerleşimi su üzerinde yüzen bir tekne hissi veriyor. Peyzaj alanında ayrıca doğal çim tepecikleri, anti-stres çakıl taşı bahçeleri, maket tekne havuzu, iskeleler, okuma bahçesi, özel tasarım çocuk oyun alanları, 1,5 km. bisiklet ve yürüyüş parkuru gibi özel detaylara yer veriliyor.


 Temaşehir Meram’a yepyeni bir şehircilik konsepti sunuyor!


Sosyal ve sportif aktivite zenginliğiyle dikkat çeken projede iki ayrı sosyal tesis binası yer alıyor. TemaFİT sport club bünyesinde bay ve bayanlar için ayrı ayrı olmak üzere toplam 4 kapalı yüzme havuzu, 4 Türk hamamı, 4 sauna ve 2 fitness salonu bulunacak. İsmini Tik ağacı oturma terasından alan TemaTİK kafe site sakinlerine keyifli ve huzurlu bir ortam sunuyor. İçerisinde play satation odası, vitamin bar gibi ünitelerin bulunduğu sosyal tesis binası içerisinde ayrıca projede yaşayanların faydalanabileceği TemaVIP salon yer alıyor. Bu salon, taziye, doğum günü, nişan, kına gibi özel gün ve etkinlikler için kullanılacak. ‘Temaşehir’ sakinleri TemaFİT ve TemaVIP tesislerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Proje alanında ücretsiz wi-fi internet sunulan Temaşehir Konya’da 7/24 kapalı devre güvenlik kameraları ile desteklenen aktif güvenlik ekibi yer alacak. Tam anlamıyla markalı şehir konseptine uygun tasarlanan projede şimdiden TemaTaksi olarak adlandırılan bir de taksi durağı planlanıyor. Konya Metro projesinin de güzegahı üzerinde bulunan ‘Temaşehir’ aynı zamanda YHT garına da oldukça yakın bir mesafede yer alıyor.


 Temaşehir Meram’a yepyeni bir şehircilik konsepti sunuyor!


‘Temaşehir Konya’ projesini 700 milyon lira ihale bedeliyle alan Torkam İnşaat’ın İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli ‘’Projeyi yalnızca etrafını ihata edip, girişine güvenlik koyarak sunmak en kolayı olurdu. Proje alanı şehrin çok değerli bir bölgesi. ‘Temaşehir’in yanı başında Meram Belediyesi, kentin en prestijli yapıları, caddeleri ve belediyeye ait tesisler yer alıyor. Ayrıca bulunduğumuz bölge yaşayan kitlesi ve imajıyla çizgisi yüksek ve özel bir bölge. Emlak Konut gibi dünya devi bir marka ile birlikte hazırladığımız projede ayrıcalıklı yaşamı, kaliteyi ve gündelik hayatı daha keyifli hale getirecek detayları birlikte sunuyoruz. Bu projeyle birlikte Konya için, nitelikli konut yaşamı, dev meydanı, ibadethane, kültür merkezi, 42. Cadde dükkan ve mağaza konseptini bir arada sunan bir cazibe merkezi ve tam manasıyla markalı bir konut projesinden bahsedebiliyoruz. Sorumluluğumuz büyük ve bizler bu sorumlulukla Konya’ya yakışır bir ‘’şehir’’ konsepti kazandıracağımız için çok heyecanlı ve gururluyuz. Satışa henüz sunulmamış olmasına rağmen projemize yurtiçi ve yurtdışından yoğun ilgi gösteren Konya’lı hemşehrilerimiz ve ayrıca daha evvel Emlak Konut projelerinden konut satın alarak yüzde 50 ile yüzde 150 arasında prim sağlamış yurt genelinden yatırımcı müşterilerimiz bizlerin heyecanını daha da arttırmaktadır.’’ dedi.


Web: http://temasehir.com.tr/



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler