28 / 03 / 2024

Mebuskent projesinde hane başına 25 ağaç düşecek!

Mebuskent projesinde hane başına 25 ağaç düşecek!

Ankara’nın yerleşimde yeni cazibe merkezi Batıkent Karacakaya bölgesinde gerçekleştirilen Mebuskent projesinde, yerleşke içi ağaçlandırma çalışmaları başladı. Aile başına 25 ağaç düşecek..


Mebuskent’i hayata geçiren Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan’ın verdiği bilgiye göre, site içi peyzajda dikimine başlanan ağaçlar en az 3 metre uzunlukta. Dikilen ağaçlar içinde mavi ladin, mavi selvi, leylandi, çınar, meşe, sofora, akasya, akça ağaç, dış budak gibi çok çeşitli türler yer alıyor. Bu arada  ağaçlandırma ile eş zamanlı olarak site içi yollar ve otopark alanlara kilitli parke taşı döşenmeye de başlandı.

 

23 bin ağaç dikilecek 

Ankara’nın yerleşimde yeni cazibe merkezi Batıkent Karacakaya bölgesinde gerçekleştirilen Mebuskent, Türkiye’nin en büyük yeşil alana sahip marka projesi olma özelliğini taşıyor. “Şehir içinde koca bir şehir” konseptiyle hayata geçirilen ve 4-5 bin kişilik nüfus barındıracak proje, 388.000 metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. Bunun da yüzde 87’sini yeşil alan ve sosyal yaşam alanları oluşturuyor. Başka deyişle Mebuskent’te beton alanların payı sadece yüzde 13’te kalıyor. Şehir merkezinin kuzeyinde, rakım olarak 110 metre daha yüksekte ve kente oksijenin girdiği bir lokasyonda kurulan Mebuskent’te başlayan ağaçlandırma çalışmaları ile yerleşke içine toplam 23 bin ağaç dikilecek. Doğanın tüm renklerini içinde barındıracak, meyve ağaçları dâhil her türden ağacın yer alacağı Mebuskent yerleşkesinin, doğal park niteliğinde olması amaçlanıyor.

 

Hane başına 25 ağaç 

Kürşat Ayhan,  Mebuskent’te yer alan 10 bloktaki 652 daire ve 332 villada 984 ailenin yaşayacağını belirtirken, “Aile başına 25 ağaç düşecek. Mebuskent’te oturacak her ailenin küçük bir korusu olacak” dedi. Mebuskent inşaatı sırasında mevcut doğal bitki örtüsü ve floranın korunmasına da azami özen gösterdiklerini vurgulayan Ayhan, özellikle inşaat alanı içinde kalan bağı bozmamak için bazı binaları kaydırmayı bile tercih ettiklerini söyledi.

 

Bisikletli hayat 

Başkent’in yeni eğitim üssü olan bir lokasyonda yer alan Mebuskent, fark yaratıcı daha birçok başka özelliğe de sahip bulunuyor. Site içinde 5 bin metrekarelik alışveriş merkezi, spor kompleksi, sauna-Spa hizmeti ve Türk hamamı, botanik parkı, 13.650 metrekarelik alanda golf sahası olacak. Ayrıca yüzme havuzu, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık hava dinlenme alanları, otopark ve güvenlik hizmetleri yer alıyor. Tamamen bisikletli hayata göre tasarlanan Mebuskent’e “Ankara'daki Küçük Kopenhag” deniyor. Mebuskent, şehrin gürültü ve kirliliğinden uzak, yeşile dokunarak yaşamak isteyenlere doğayla iç içe, bol oksijenli bir ortam ve sportif faaliyetler için bol imkan sunuyor. Sakinlerine 7/24 kesintisiz güvenlik hizmeti verecek Mebuskent, lokasyondaki gelişmiş ulaşım imkanları sayesinde Ankara'yı bir uçtan diğer uca bağlayan güzergahlara sadece 25 dakika mesafede.


Web: http://www.mebuskent.com/



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler