19 / 04 / 2024

Keten İnşaat, Fatih’te 900 konutluk projeye başlayacak!

 Keten İnşaat, Fatih’te 900 konutluk projeye başlayacak!

Nişantaşı, Etiler, Bomonti, Taksim gibi merkezi lokasyonlarda yaptığı projelerle öne çıkan Keten İnşaat,Fatih’te 1.5 yıl içinde 900 konutluk projeye başlayacak. Ulaşım akslarına çok yakın olacak olan proje 3 katlı olacak ve geniş bir alana yayılacak.



Nişantaşı, Etiler, Bomonti, Taksim gibi merkezi lokasyonlarda yaptığı projelerle öne çıkan Keten İnşaat, Fatih’te 1.5 yıl içinde 900 konutluk projeye başlayacak.


Nişantaşı’nda yaptığı konut projeleriyle dikkat çeken Keten İnşaat, Fatih’e 900 konutla gidiyor. Keten inşaat AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, niş bir segmente hitap edecek projede farklı bir kiralama sisteminin uygulanacağını kaydetti. Sözleşme aşamasında olan projenin temelini 1.5 yıl içinde atmayı planladıklarını anlatan Ferhat Keten, “Ulaşım akslarına çok yakın olacak olan proje 3 katlı olacak ve geniş bir alana yayılacak. Proje iç avlulara da sahip olacak” dedi. Eskiden ağırlıkla Nişantaşı’nda konut üreten bir firma iken bugün Çırağan, Boğaz hattı, Etiler, Bağdat Caddesi, Cihangir gibi merkezi alanların da iş yaptığı bölgeler arasına girdiğini aktaran Ferhat Keten, yeni lokasyonlarla birlikte amiral gemileri olan Nişantaşı’nda paylarının yüzde 25’e gerilediğini aktardı. Yeni projeleri hakkında bilgi veren Keten, “Beşiktaş’ta Yıldız Sarayı ile Yıldız Parkı arasında MİT binasına yakın bir noktada 32 konutluk deniz manzaralı daireler yapıyoruz. Elmadağ’da Şan Tiyatrosu’nun karşısında ise 100 konutluk Keten Taksim projesini yapıyoruz” dedi. Keten Taksim projesinin eski Elmadağ Akaret evlerini referans alarak hazırlandığını aktaran Ferhat Keten, diğer projelerde olduğu bu projede de aidatların düşük olacağını söyledi. Keten, Taksim projesinde en büyük dairede bile aidatların 140 TL’yi geçmeyeceğini ifade etti. Taksim’deki daireleri satmak yerine kiralayacaklarını dile getiren Keten, “3 haftadan aşağı olmayan uzatılmış kısa dönem kiralama yapacağız. Projede işadamları için toplantı odaları da hazırladık” dedi. 


Güven ortamı oluşunca 12 aylık satışı 4 ayda yaptı 


Yatırım değeri 250-270 milyon TL’yi bulan projelerin bir kısmını 2014 sonu, bir kısmını da 2015 yılı başında teslim edeceklerini açıklayan Ferhat Keten, özellikle Etiler, Bomonti ve Çırağan’daki projelerinin çok yoğun talep gördüğünü kaydetti. 


Ferhat Keten, inşaat şirketine arazi geliştirmek amacıyla 4 ortakla Primist adıyla bir şirket kurduklarını belirterek, “Bu şirket aracılığıyla araziler satın alıyoruz. Bu da hızlı büyümemizde etkili oldu. 4 yıl önce yılda 3-4 proje hayata geçirirken, şimdi yılda 18’e yakın projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu. 


Özellikle Nişantaşı’nda yaptığı projelerle tanınan Keten inşaat, 2014’ü beklentilerin üzerinde satış yaparak geçiriyor. 

Ferhat Keten, “20014 beklentilerimizden daha iyi gidiyor. Seneye biraz tedirgin ve temkinli başladık. Bütçemizi de buna göre planlamıştık. Ancak seçim sonrası ciddi bir güven ortamı oluşunca 12 ayda yapacağımızı satışların yüzde 70’ni ilk 4 ayda yaptık. Önceki yıla nazaran satışa sunduğumuz gayrimenkul sayısını artırarak 350’ye çıkardığımız halde satışlarımızda artış yaşandı” diye konuştu.


Gayrimenkul yatırım fonu kuruyor


Yabancı sigorta fonları ve kurumsal yatırımcıların gayrimenkul tarafında yönetmek istediği paya talip oluklarını anlatan Ferhat Keten, bunun için Lüksemburg’da gayrimenkul yatırım fonu kuracaklarını söyledi. Bu fon yapısının ucuz daha az stresli bir finansman alternatifi sunacağını kaydeden Keten, Türkiye’deki mevzuatın gayrimenkul geliştirmeden çok kiralamayı desteklediğini aktardı.


Mübadeleden kalan 10 projeyi inceliyor


Mübadelede gayrimenkullerini geride bırakarak Yunanistan’a ya da Türkiye’ye göç edenlerin arkalarında bıraktıkları varlıklarını bulmak için estia.com diye bir site kurduklarını anlatan Ferhat Keten, “2.5 ay önce tamamlanan bu çalışmayla Yunanistan’dan 10’a yakın proje için bize ulaştılar. Firma olarak bu gayrimenkuller konusunda hukuki ve devamında gayrimenkul geliştirme desteği veriyoruz” dedi.



Leyla İlhan/Dünya





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler