28 / 03 / 2024

Kartal Wings metrekaresi 5 bin TL'den satışta!

 Kartal Wings metrekaresi 5 bin TL'den satışta!

Kartal Wings projesinin tanıtım buluşması gerçekleştirildi. Kartal’ın merkezi bir konumunda 12 dönüm arazi üzerinde üç blok olarak tasarlanan projede dairelerin metrekaresi lansman fiyatlarıyla 5,000 TL’den satışa sunuluyor...


İnşaat sektörünün deneyimli firması Umran Yapı ve 250 milyon TL üzerinde öz sermayesi olan Suudi Arabistan kökenli Amad Gayrimenkul ortaklığı ile hayata geçirilen Kartal Wings, özgün mimari tasarımı, konforlu daireleri, merkezi konumu, ulaşım ağlarına yakınlığı, sosyal donatıları ve dev peyzaj alanıyla Kartal bölgesinin iddialı projeleri arasında yer alıyor. Projenin tanıtım buluşması bugün Shangrai La Hotel’de gerçekleştirildi. 

 


Güçlü bir ortaklığın ilk büyük adımı 

Tanıtım buluşmasında Kartal Wings Satış Koordinatörü Arman Özver, projenin genel özelliklerini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Projenin 12 dönüm arazi üzerinde yatay mimaride 3 bloktan oluştuğunu ve 278 seçkin dairenin yer aldığını belirten Özver, her türlü sosyal donatının mevcut olduğunu söyledi. En büyük keyfin 8.5 dönüm yeşil alan içinde yer alan sosyal tesislerde ailelerin ve çocukların bir araya gelme imkanı olduğunu ifade eden Özver, proje ile özlenen mahalle kültürünü hayata geçireceklerini belirtti. Özver, yaşam merkezinin yapı kalitesinin ise uluslararası standartlarda olacağını vurguladı. Ardından Mimar Cem Bender, Kartal Wings projesinin teknik detaylarını aktardı. 


Amad Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdulrahman Al Duhaim, Umran Yapı ortaklığı ile önemli projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, güçlü bir finansal yapıya sahip olduklarını, ilişkide oldukları yatırımcıların desteğini alarak finansal güçlerini 5-6 katına kadar çıkararak 1 milyar TL’nin üstünde yatırımlara girebileceklerini kaydetti. Al Duhaim, Arap yatırımcıların Türkiye’ye inandığını ve güvendiğini belirterek, Amad Gayrimenkul olarak bu nedenle Türkiye’de olduklarını belirtti. Birkaç yıl önce 20 kişilik uzman araştırma kadrosuyla Avrupa genelinde gerçekleştirdikleri yatırım fizibilitesi çalışmasında yatırım yapılabilir 12 ülke belirlediklerini dile getiren Al Duhaim, Türkiye’nin bu listede ilk sırada yer aldığını ve Umran Yapı ile birlikte geliştirdikleri Kartal Wings projesinin bu yatırım konseptine uygun olduğunun altını çizdi. Kartal Wings projesinin müşteri kitlesinin ev sahibi olmak isteyen kesimler ve Türk yatırımcılar olduğunu vurgulayan Al Duhaim, bu nedenle projeyi Türk aile yaşamının ihtiyaçlarına uygun olarak tasarladıklarını söyledi. 

 

Amad Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Oğuzhan Olaş, Amad Gayrimenkul’un Türkiye ile gönül bağı kuran Suudi Arabistanlı iki kardeşin Türkiye’ye karşı duydukları büyük sevgisi ve Türk İnsanına karşı hissettikleri hürmetin sonucunda oluştuğunu belirterek şunları kaydetti: “Alduhaim ailesi tarafından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta kurulan firma, Ortadoğu’nun farklı ülkelerinde çok sayıda projeye imza atmış ve gayrimenkul sektöründe büyük deneyim sahibi olmuştur. Firma sahipleri Sayın Abdullah Alduhaim ve sayın Abdurrahman Alduhaim 2000’li yıllarda sık sık Türkiye’ye gelerek, gerek gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri gerekse Türk ekonomisinin gidişatını çok yakından izlemiş ve Türk ekonomisindeki dinamizmi anlamaya çalışmışlardır. Körfez bölgesinden onlarca, yüzlerce yatırımcının ülkemize gelip çeşitli ticari faaliyetlerde bulundukları bir gerçektir. Bu yatırımcıların önemli bir kısmı başarılı da olmuşlardır. O yıllarda bugünkü Amad ailesi Körfez’den gelen çeşitli yatırımcılara danışmanlık yaparak Türkiye ile bu yatırımcılar arasında köprü vazifesi görmüşlerdir. Bu süreç biz Amad ailesi için oldukça verimli olmuştur. Çok değerli insanlarla, siyaset adamlarıyla, akademisyenlerle, spor camiası ile işadamları ve bürokratik çevrelerle yakın ilişkiler ve dostluklar kurduk. Sektörde adını duyurmuş birçok firma ile temas kurma imkanı bulduk. Bu firmaların yaptıkları projeleri, uygulama tekniklerini, hedef kitle seçimini, lokasyon tercihlerini sorguladık. Gün geçtikçe ilişkilerimizi güçlendirdik ve tecrübemizi daha ileri noktaya taşıdık. Amad ailesi olarak Türkiye ve Türk insanı ile alakalı bilgi ve birikimlerimizi ve bu ülkeye karşı duyduğumuz sevgiyi ticari bir yatırıma dönüştürmeye karar vererek 2013 yılında Amad Gayrimenkul Geliştirme firmasının Türkiye’de kurulumunu gerçekleştirdik.”


Oğuzhan Olaş, bu işbirliğinin meyvesi olarak Kartal’da çok özel bir projeyi gerçekleştireceklerini belirterek şunları söyledi: “Kartal Wings projesi gerek mimari tasarımı, gerek merkezi konumu, zengin sosyal donatıları, çok geniş tutulmuş yeşil alanı ve konforlu daireleriyle özel bir proje. Kartal Wings bizim titizlikle çalıştığımız ve önem verdiğimiz bir projemiz. Bundan sonra yapacağımız projelerde de aynı titizlik ve disiplinle ilerleyeceğiz ve bunun gibi özel projeleri Türk halkının beğenisine sunacağız.” Umran Yapı Genel Müdürü Vedat Aktan ise, Amad Gayrimenkul’un Türkiye’de gerçekleştireceği projeler için Umran Yapı’yı tercih etmesinden dolayı teşekkürlerini sunarak, Kartal Wings projesini hızla hayata geçirmeye başladıklarını belirtti. 


Aile yaşamı için ideal bir proje

Kartal’ın merkezi bir konumunda 12 dönüm arazi üzerinde üç blok olarak tasarlanan Kartal Wings projesinde sadece 278 seçkin daire ve günlük alışveriş ihtiyacını kolaylaştıran 9 ticari ünite yer alıyor. 8.500 metrekaresi yeşil alan olarak tasarlanan ve zengin sosyal donatılara sahip olan Kartal Wings’te, aile yaşamına uygun olarak 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+2 loft daire seçenekleri bulunuyor. Dairelerin metrekaresi lansman fiyatlarıyla 5,000 TL’den satışa sunuluyor.


Adalar manzaralı, merkezi konumda

Kartal Wings, Kartal’ın yüksek bir mevkisinde bulunuyor. Kapanmaz Adalar manzarasına sahip olan projede sosyal donatılar her türlü ihtiyaca yönelik tasarlanıyor. Proje bünyesinde açık ve kapalı yüzme havuzu, kafeterya, iki sauna, iki Fin hamamı, spor salonu, basketbol ve tenis kortu, açık ve kapalı çocuk parkı, yürüyüş alanları, güvenlik kontrol ve kapalı otopark yer alıyor.


Kartal Wings lokasyon özelliği sayesinde şehir içinde kolay ulaşım imkanı da sağlıyor. Her türlü toplu taşıma aracına yakın bir konumda bulunan proje, karadan olduğu kadar denizden de kolay ulaşım imkanı sunuyor. Kartal Sahil Yolu sadece 3 dakika, E5 ve yakında hizmete girecek olan Kadıköy-Sabiha Gökçen metro hattı 6-7 dakika mesafede yer alıyor. Alternatif ulaşım imkanlarının çeşitliliği ile hayatı kolaylaştıran Kartal Wings, Pendik Marina’ya 6 km, Sahil Yolu’na 2 km, metro istasyonuna 2 km, hızlı trene 1,6 km, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise 17 km. mesafede bulunuyor. 


OĞUZHAN OLAŞ

AMAD GAYRİMENKUL 

TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ



 Kartal Wings metrekaresi 5 bin TL


Saygıdeğer misafirler, değerli basın mensupları, Arabistan’dan buraya teşrif eden değerli ortaklarımız ve yatırımcı dostlarımız, Amad Gayrimenkul ve Umran Yapı firmalarının ortak girişimi olarak gerçekleştirdiği Kartal Wings, yani Kartalın Kanatları adlı projemizin lansman toplantısına hepiniz hoş geldiniz. 


Amad Gayrimenkul firmasını temsilen sizlere firmamızın kuruluşu, ülkemizde yatırım yapma yolundaki serüveni ve neden Kartal Wings projesini tercih ettiği konusunda kısa bir bilgilendirme yapacağım.


Şirketimiz Amad Gayrimenkul Geliştirme, Türkiye ile gönül bağı kuran Suudi Arabistanlı iki kardeşin Türkiye’ye karşı duydukları büyük sevgisi ve Türk İnsanına karşı hissettikleri hürmetin sonucunda ortaya çıkmıştır. Alduhaim ailesi tarafından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta kurulan firma, Ortadoğu’nun değişik ülkelerinde çok sayıda projeye imza atmış ve gayrimenkul sektöründe büyük deneyim sahibi olmuştur. 


Firma sahipleri Sayın Abdullah Alduhaim ve sayın Abdurrahman Alduhaim 2000’li yıllarda sık sık Türkiye’ye gelerek, gerek gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri gerekse Türk ekonomisinin gidişatını çok yakından izlemiş ve Türk ekonomisindeki dinamizmi anlamaya çalışmışlardır. 


Körfez bölgesinden onlarca, yüzlerce yatırımcının ülkemize gelip çeşitli ticari faaliyetlerde bulundukları bir gerçektir. Bu yatırımcıların önemli bir kısmı başarılı da olmuşlardır. O yıllarda bugünkü Amad ailesi Körfez’den gelen çeşitli yatırımcılara danışmanlık yaparak Türkiye ile bu yatırımcılar arasında köprü vazifesi görmüşlerdir. Bu süreç biz Amad ailesi için oldukça verimli olmuştur. Türkiye ve Türk insanı hakkında zihinlerdeki şablonların ötesine geçip Türk kültürünün derinlerine yolculuk yapma imkanı bulduk. Yaşam biçimi, kültürel farklılıklar, toplumsal doku, siyaset kültürü, Türk tarihi gibi birçok konuda hatırı sayılır tecrübe ve bilgi birikimi elde ettik. Bu sürecin biz Amad ailesi için ifade ettiği diğer bir anlam ise dostluklarımız ve ilişkilerimizdir. Çok değerli insanlarla, siyaset adamlarıyla, akademisyenlerle, spor camiası ile işadamları ve bürokratik çevrelerle yakın ilişkiler ve dostluklar kurduk. Sektörde adını duyurmuş birçok firma ile temas kurma imkanı bulduk. Bu firmaların yaptıkları projeleri, uygulama tekniklerini, hedef kitle seçimini, lokasyon tercihlerini sorguladık. Gün geçtikçe ilişkilerimizi güçlendirdik ve tecrübemizi daha ileri noktaya taşıdık. Şüphesiz bütün bunların bizim için bir hazine değerinde olduğunu biliyorduk. 


Nihayet Amad ailesi olarak Türkiye ve Türk insanı ile alakalı bilgi ve birikimlerimizi ve bu ülkeye karşı duyduğumuz sevgiyi ticari bir yatırıma dönüştürmeye karar vererek 2013 yılında Amad Gayrimenkul Geliştirme firmasının Türkiye’de kurulumunu gerçekleştirdik. Bizler gayrimenkul piyasasını iyi tahlil ettik. Sektörü anlamaya çalıştık. Araştırma firmalarının çalışmalarından istifade ettik. Kendimiz de bilfiil meydana inerek araştırmalar yaptık. İnsanlarla tanıştık, sorduk soruşturduk, çok gezdik, insanların ihtiyacını saptamaya çalıştık. Türkiye kültürel anlamda çok zengin bir çeşitliliğe sahip olduğu gibi yatırım anlamında da çok farklı varyasyonları içeriyordu. Fiyatların çeşitliliği, semtler arasındaki sosyal doku farkı zor ve hassas noktalardandı. Bir caddenin sağı ile solu arasında bazen iki katı fiyat farkı olduğunu görüyorduk, o nedenle yaptığımız fizibilitelerin çok yönlü olmasına gayret gösteriyorduk. Ancak bu süreç, yani anlama gayreti diyebileceğimiz süreç bizi olgunlaştırdı. Çok insanla temas kurduk, elimize ulaşan verileri farklı kaynaklardan doğrulamaya çalıştık. Sektörde büyük bir rekabetin yaşandığını görüyorduk. Bazen zorluklar yaşadığımız da oldu. Karşılaştığımız her zorluk bizi daha da bilinçlendirdi ve azmimizi daha da artırdı. 


Türkiye’yi anlamaya çalıştığımız bu süreçte çok güzel şeyler de yaşadık. Zaman geçtikçe ülkemize finans getiren yabancı yatırımcının değeri hem daha iyi anlaşılıyor hem de sistem yabancı yatırımcının lehine işlemeye başlıyordu. Yabancı yatırımcı açısından Türkiye 2011 ile 2015 arası diyebileceğimiz dönemde altın dönem olmasa da iyi addedebileceğimiz bir dönem yaşadı. Bu dönemin öne çıkmasında bazı etkenler vardı. Bunlardan kuşkusuz en önemlisi yabancıların mülk edinim yasası ve kentsel dönüşüm meselesinde yapılan değişiklikler oldu. Bu durum 2000’li yıllardan beri beklenen ve nihayetinde yabancı yatırımcının önünü açan bir yasa oldu. TÜİK verilerine göre ülkemizde 2012 ile 2015 arası 100.000’in üzerinde yabancı uyruklu kişiler gayrimenkul satın aldı. Bu oran yabancıların mülk edinimi konusunda Türkiye’ye ciddi bir ilgisi olduğunu gösteriyordu. 80 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin zaten büyük bir potansiyel olduğunu görüyorduk. Buna yabancı alımları da ilave olduğunda, sektörümüzde ciddi bir hareketlilik olacağı aşikardı. 


Amad Gayrimenkul olarak mega kent İstanbul’da proje arayışımız ve araştırmalarımız devam ederken Sapanca bölgesinde çeşitli sayıda sayfiyelik villa projeleri gerçekleştirdik. Bu projelerin uygulamasında ve satışında oldukça başarılı bir grafik sergiledik. Bir taraftan da İstanbul için, lokasyon, ulaşım, tasarım gibi kendimize göre birtakım kriterler oluşturduk. İstanbul’da yapacağımız bir projede bu kriterleri bir araya getirmek için elimizden gelen gayreti sarfettik. 


2014 yılı itibariyle Umran Yapı firması ile ve çok değerli ortakları Sayın Vedat Bey, Sayın Mustafa bey ve Sayın Özkan Bey’lerle tanıştık. İstanbul’un değişik bölgelerinde uyguladıkları projeleri görme imkanı bulduk. Yaptığımız görüşmeler sonucunda el sıkışıp bir ortaklık kurduk ve bu ortaklığın ilk projesi için yola koyulduk. 


Kartal Wings projemizin ayak sesleri bu ortaklık sonucunda duyulmaya başladı. Her iki ortağın da kriterlerine uygun bir proje olduğunu fark ettik. Lokasyonu, ulaşım ağlarına yakınlığı, seçkin muhitlerden birinde yer alması, manzaraya hakimiyeti gibi aradığımız bütün kriterler bu projede yer alıyordu. Projenin çalışmalarına artık start vermiştik. Avan proje ve tasarım çalışmalarımızı çok değerli mimarımız Sayın Cem Bender ve yine ortaklarımızdan Sayın Mimar Özkan Toptaş’ın gözetiminde başlattık. Ancak böyle bir lokasyon çok özel bir tasarımı hak ediyordu. Zira megakent İstanbulumuz projelere doymuştu. İnsanımız şehrin siluetine yakışmayan, komşulardan ve mahalleliden izole olmuş ruhsuz projelerden sıkılmaya başlamıştı. O nedenle insanımızın ve hedef kitlemizin ne arzu ettiğini saptayabilmek adına mini anketler yapıp birebir görüşmeler gerçekleştirdik. Arzu edileni bulmak için çok gayret ettik. Neticede elde ettiğimiz sonuca göre çevresi ile temas eden, eski mahalle kültürünü yansıtan, aile yaşantısına uygun ve aynı zamanda modern imkanların da bulunduğu bir proje istendiğini anladık ve bütün çalışmalarımızı buna endeksledik. Yani Kartal Wings projemiz kendi kendimize oluşturduğumuz bir konseptin ötesine geçti, halkın görüşüne saygılı ve etkileşimli bir proje haline geldi. Hazırlanan taslaklar defalarca rötuşlandı ve sonunda hareketli mimarisi, seyir terasları, kapalı ve açık yüzme havuzları, oyun alanları, kafeteryaları, ticari alanları ve sayamadığımız daha birçok özelliği ile halkımızın beğenisine sunuldu. 


Kısacası projemiz artık görücüye çıktı, hafriyatı alınan projenin önceki hafta temel atma töreni gerçekleştirildi. En büyük temennimiz, her kesimden insanın görüşünü ve tercihini dikkate alarak gerçekleştirdiğimiz projemizin insanımızın değerlerini yansıtması ve hak ettiği karşılığı bulması. 


Kartal Wings biz Amad ailesi için önemli bir referanstır. Türkiye’de uzun yıllardır kazandığımız tecrübe ve yaptığımız proje çalışmalarımızın ilk değil belki ama önemli meyvelerinden biridir. O nedenle her ayrıntısını titizlikle çalıştık. Çünkü biz burada kalıcı olmayı planlıyoruz. Kalıcı olmak için doğru tasarımları yapmaya ve insanların görüşlerine saygılı projeler üretmeye gayret ediyoruz. 


Amad ailesi için çok değerli olan diğer bir husus ise Suudi Arabistan’dan bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan çok değerli ortaklarımız ve yatırımcılarımızdır. Onlardan bir kısmı şu an aramızdalar ve kendilerine gurubum ve şahsım adına bizleri onurlandırdıkları için şükranlarımı sunuyor ve Türkiye’ye hoş geldiniz demek istiyorum. Onların maddi ve manevi destekleri ve duaları bize başarma gücü veriyor ve azmimizi artırıyor. Amad’ın başarısı sadece bizim başarımız değil onların da başarısı olacaktır ve Amad’ın başarması aynı zamanda ülkemize yatırım yapmayı planlayan başka yatırımcılarımıza da cesaret verecektir.


Konuşmamı bitirmeden evvel bu toplantıya teşrif eden bütün basın mensuplarımıza, yatırımcı dostlarımıza, ortaklarımıza ve mesai arkadaşlarımıza gurubum adına teşekkürlerimi sunuyorum. En az Kartal Wings kadar kaliteli yeni projelerle yeniden karşınıza çıkmayı ümit ediyor, gurubum Amad Gayrimenkul ve ortaklarımız Umran Yapı adına bu programa teşrif ettiğiniz için şükranlarımızı sunuyor ve saygılarımızı arz ediyoruz.



Vedat Aktan

Umran Yapı Genel Müdürü


 Kartal Wings metrekaresi 5 bin TL


Değerli konuklar, Kartal Wings tanıtım toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. 


İstanbul Maltepe merkezli bir taahhüt firması Umran Yapı olarak, aynı zamanda Umran Yapı ortaklığı ile medikal, ahşap sanayii ve mimarlık gibi farklı alanlarda da faaliyet gösteriyoruz.


Bugüne kadar, İstanbul'da aile yaşantısına uygun, tarihi dokuya saygılı birçok başarılı projeyi hayata geçirdik. Bu projeleri hayata geçirirken, günümüzün en ileri teknolojilerini uygulayarak, sağlam, güvenilir ve yaşam kalitesi yüksek konutlar inşa ettik.


Kartal Wings projesi ise bizim açımızdan çok özel bir proje. Bu projeyi, uluslararası projelere imza atan, güçlü bir finansal yapıya sahip Amad Gayrimenkul ile geliştirmekten mutluluk duyuyor ve Türkiye’de gerçekleştirmek istedikleri projeler için Umran Yapı’yı tercih ettikleri için Amad Gayrimenkul yönetimine ve Al Duhaim ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Orta ölçekli bir proje olan Kartal Wings, her türlü teknolojik donanıma ve sosyal imkana sahip olacak. Projemiz tamamlandığında, bulunduğu bölgenin yaşam kalitesini artıran örnek bir proje olacağına inanıyoruz. 


Bölge olarak baktığımızda ise Kartal’da nitelikli konut projelerinde ciddi bir yükseliş olduğunu görüyoruz. Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz de bölgede geliştirilen konutlara özel bir önem veriyor, Belediye bünyesinde oluşturulan Estetik Kurul’dan geçmeyen projelerin yapımına onay verilmiyor. Bu bakımdan Kartal Belediyesi’nin benimsediği kentleşme modeli ile Umran Yapı’nın misyonu birebir örtüşüyor. 


Kartal, başarılı kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinin yanı sıra nüfus yapısıyla da gelişen, talep edilen ve yaşamak için tercih edilen bir ilçe konumunda. Kartal Belediyesi’nin verilerine göre 10 yılı aşkın süredir ilçede ikamet edenlerin oranının %91, 15 yılı aşkın süredir ikamet edenlerin oranının ise %75 olması, ilçenin yaşamak için tercih edildiğini ortaya koyuyor. 


İlçede gerçekleştirilen markalı konut projelerinin ardından Kartal’ın kentleşme niteliğinin çok daha yüksek bir düzeye ulaşacağına inanıyoruz. Kartal Wings projemiz de bu projeler arasında yer alarak bölgenin kentsel gelişimine olumlu katkı sağlayacak projelerin başında geliyor. 


Bu projemizin ardından değerli ortağımız Amad Gayrimenkul ile birlikte yine orta ölçekli ve üst düzey projeler gerçekleştireceğimizi belirtiyor, toplantımıza katılımınız için teşekkürlerimi sunuyorum. 



Web: http://kartalwings.com/



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri