28 / 03 / 2024

Dumankaya Gebze’ye 20 bin kişinin yaşayacağı dev bir şehir inşa edecek!

 Dumankaya Gebze’ye 20 bin kişinin yaşayacağı dev bir şehir inşa edecek!

Gebze Çayırova’da Şenpiliç’e ait 142 dönümlük arazi için önceki gün anlaşma imzalayan Dumankaya, yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı dev bir şehir inşa edecek. Toplam 4 bin 500 konuttan oluşacak projenin yatırım değerinin 1 milyar liraya ulaşması bekleniyor.


Dumankaya, tarihinin en büyük projesini inşa etmeye hazırlanıyor. Gebze Çayırova’da Şenpiliç’e ait 142 dönümlük arazi için önceki gün anlaşma imzalayan Dumankaya, yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı dev bir şehir inşa edecek. Toplam 4 bin 500 konuttan oluşacak projenin yatırım değerinin 1 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Gebze Çayırova’da, Haşim Gürdamar’ın sahibi olduğu Şenpiliç’e ait arazide hasılat paylaşımı proje gerçekleştirmek için önceki gün imza attıklarını açıkladı. 8 yıldır araziyle ilgilendiklerini kaydeden Dumankaya, “Bizi en çok cezbeden projenin boyutu oldu. Dumankaya tarihinin en büyük projesini inşa etmeye hazırlanıyoruz. Proje, Türkiye’de inşa edilen dev projelerin arasında ilk 10’a girmeye aday” diye konuştu.


Mart ayına yetişecek


 Dumankaya’nın verdiği bilgiye göre, arazinin büyüklüğü 142 dönüm. Proje kapsamında 4 bin 500 konut inşa edilecek. Çayırova’da Yapı Kredi’nin teknoloji üssünün karşısında yer alan arazi, 3. Köprü yolunda yer aldığı için ulaşım açısından avantaja sahip. 3 etaptan oluşacak proje için şu anda pazar araştırmaları yapılıyor. Projenin henüz fikir aşamasında olduğunu ifade eden Dumankaya, “Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Proje çizimlerini tamamlayıp, Mart ayında satışa çıkmayı planlıyoruz” dedi. Gebze’de bankaların teknoloji üsleri nedeniyle beyaz yakalı çalışanların ağırlıkta olduğunu belirten Dumankaya, şöyle konuştu: “Gebze’de çalışan personel, konaklamak için  İstanbul  ’a dönüyor. Bizim projemiz tamamlandığında, buna gerek kalmayacak. Gebze’de çalışanları orada yaşatacak bir proje hazırlayacağız.”


Vatan