16 / 04 / 2024

Altunizade Konakları'nın satışları başlıyor!

Altunizade Konakları'nın satışları başlıyor!

İstanbul Altunizade’de Selçuk Ecza Deposu ile ortak geliştirdiği konut projesinde inşaatı tamamladıklarını belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Maketten ev satışını doğru bulmuyorum. Projeleri bitirmeden satışa sunmayacağız” dedi...


İstanbul Altunizade’de Selçuk Ecza Deposu ile ortak geliştirdiği konut projesinde inşaatı tamamladıklarını belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Maketten ev satışını doğru bulmuyorum. Projeleri bitirmeden satışa sunmayacağız” dedi. Turanlı 2 yılda 3 milyar dolarlık yatırım planladıklarını açıkladı.


TAŞYAPI ve Selçuk Ecza Deposu İstanbul Altunizade’de yeni bir konut projesi inşa etti. Hemen teslim projede satışlara bu hafta başlayacaklarını belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, maketten ev satışına karşı olduklarını dile getirdi. Bundan sonra tüm projelerinde önce inşaatı bitirip sonra satışa başlayacaklarını dile getiren Emrullah Turanlı, “Biz resim değil bina yapıyoruz. Piyasaya bakın maketten ev alanlar huzursuz, mutsuz. Her detayı bitmiş iskânlı evlerin satılmasını daha doğru buluyoruz. Bu işi borsa olmaktan çıkarmak gerek. Para kazanmak isteyen hisse senedi alsın. Biz şimdi alıp 6 ay sonra satarım diyene değil, yaşamak için ev arayana satış yapacağız” dedi. 


AZ KATLI BLOKLAR 

30 bin metrekare alanda hayata geçen yeni projenin arsasını 10 yıl önce Selçuk Ecza Deposu ile ortak satın aldıklarını belirten Turanlı, ortaklık yapılarının yüzde 50-50 olduğunu dile getirdi. 350 milyon dolar değerindeki projelerinde 13 blok ve 208 daire olduğunu belirten Emrullah Turanlı, “5-6-7 katlı bloklar inşa ettik. Dairelerin büyüklükleri 130 metrekare ile 450 metrekare arasında değişiyor. Bina oturum alanı bölgede yüzde 35 olmasına karşın projemizde yüzde 17. Fazla metrekare yapma peşinde olmadık. Geniş peyzaj alanı ve otopark yaptık. Her daireye ortalama 4 araçlık otopark alanı sağladık” diye konuştu. Turanlı yeni projelerinde evlerin metrekare satış fiyatının kısa süre için 5-7 bin dolar olacağını, sonra kademeli artışa geçeceklerini ifade etti. 


3 MİLYAR DOLARLIK PLAN 

Emrullah Turanlı, 2016-2017 yılları arasında enerji, tarım, turizm ve inşaat alanında 3 milyar dolarlık yatırım planladıklarını dile getirdi. Yeni projeleri hakkında da bilgi veren Turanlı şunları söyledi: “Selçuk Ecza Deposu ile Haydarpaşa’da bir otel projemiz var. 150 bin metrekarelik projenin değeri 250 milyon dolar. Şişli’de Bulgar Kilisesinden aldığımız arsada bu yıl temel atmayı planlıyoruz. 100 dönüm arsa üzerinde otel, okul, hastane, konut ve ofis yapacağız. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm süreci devam ediyor. Hak sahipleri ile anlaşmak zor bir süreç. Yine dönüşüm kapsamında Dolapdere ve Maslak’ta da proje geliştirme çalışmalarımız var. “


YATIRIMDAN VAZGEÇMEM

TÜRKİYE’nin geleceğine güvendiğini ve bu nedenle hiçbir dönemde frene basmayı düşünmediklerini belirten Turanlı, “Bürokrasiye kırgınlığım var ama ülkeme yatırımdan vazgeçmem. Bugüne yarına bakmamak gerek. Türkiye’nin geleceği parlak. Yabancılar da bunun farkında. Bugün kapıda kuyruk yok. Ama Avrupa, Orta Asya ve Körfez Türkiye’ye yatırıma gelecek. Sadece İstanbul’u değil, tüm illerimizi yakından takip ediyorlar” dedi. 


BELÇİKA’YA YAŞLI EVİ KONGO’YA MADEN

YURTDIŞINDA da yatırımlara devam ettiklerini belirten Emrullah Turanlı, “Kıbrıs’ta havaalanı çalışmasına başladık. 200 bin metrekarelik yeni terminal 2 sene içinde biter. İspanya’da nanoteknoloji ürünleri için 2 fabrika kuruyoruz. Belçika’da 26 dönüm bir alan aldık ve yaşlı bakım evi yapacağız. Bir de Kongo’da 250 milyon dolarlık maden yatırımımız olacak” dedi. 


Web: http://www.tasyapi.com/tr/index.html


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Taşyapı ve Selçuklu İnşaat’ın hayata geçirdiği Koşuyolu projesi gelecek hafta satışa çıkıyor. Arazi bedeli dahil toplam 350 milyon dolarlık yatırımla 2.5 sene içerisinde tamamlandı. 30 bin metrekarelik alanda 5 ila 8 kat arasında değişen 13 blokun yer aldığı projede 2+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1, 6+2 tipinde daireler bulunuyor. Dairelerin büyüklüğü brüt 185 m2 ile 670 m2 arasında değişirken m2 satış fiyatı 5 bin ile 7 bin dolar arasında olacak. 208 daireli sitede her daireye ortalama 4 araçlık otopark yeri düşecek. Projenin yüzde 83’ünü ise yeşil alanlar oluşturuyor. Validebağ Korusu sınırında ve Boğaz Köprüsü’ne 2 dakika mesafede hayata geçirilen bu projeyi ayıran en önemli detaylardan biri ise satışının site oturuma hazır hale getirildikten sonra yapılması. 


MAKET İŞİNİ KALDIRDIK 

İnşaat sırasında talepte bulunup inceleme yapan kişilere satışta öncelik tanınacak daha sonra genele satış yapılacak Projenin tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı “Bundan sonra bir projeyi sadece tamamladıktan sonra satışa çıkaracağız. Resim yapmakla bina yapmak aynı şey değil. Artık maket yok. Maket işini kaldırdık. İşimizi yapıp, bitirip, iskanını alacağız, elektrik suyunu bağlatacağız. Ondan sonra satışa çıkaracağız. Her şeyi hazır olacak. Kimse yeni aldığı evde sabah kahvaltı yaparken eve tesisatçı çağırmak zorunda kalmak istemez. Arabanın da bir koltuğunu önce alıp diğerini 6 ay sonra almıyorsunuz” dedi.


3 milyar dolarlık proje yapacak 

2016-2017 dönemindeki yatırımlarının enerji turizm ve sağlık alanları da dahil 3 milyar doları bulacağını belirten Turanlı yürüttükleri bazı projelerle ilgili şu bilgileri verdi: “E-5 üzerinde Haydarpaşa yönünde bir otel inşaatımız devam ediyor. Şişli'deki projemizde bu yıl başlayacak.” 


 Akşam



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Altunizade’de yeni bir projeyi satışa çıkaran Taşyapı, bir yıllık dönemde çeşitli alanlarda 3 milyar dolarlık yatırım hedefinde. Taş Yapı Başkanı Turanlı, “Yatırımda durmayacağız” dedi


Taşyapı, stratejisine bağlı kalarak, projeleri “bitirdikten sonra” satışa çıkarmaya devam ediyor. Nitekim firma, İstanbul Altunizade’de Selçuk Ecza Holding ile oluşturduğu konsorsiyumla birlikte hayata geçirdikleri yeni projesinde de satışlara başladı.


Projenin, arsasıyla birlikte 350 milyon dolar değerinde olduğunu belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı emrullah turanlı, kurdukları konsorsiyumda proje için yüzde 50-50 ortaklık yaptıklarını söyledi. Turanlı, konsorsiyum olarak yeni projelere de sıcak baktıklarını kaydederken, Taşyapı olarak  1 yıllık süreçte inşaat, enerji, sağlık, tarım alanlarında toplam 3 milyar dolarlık yeni yatırım yapma hedefinde olduklarını dile getirdi. 


‘Resim değil’

Taşyapı olarak “kağıttan satış” yapmayı tamamen bıraktıklarını, maket üzerinden satış yapmayacaklarını anlatan Emrullah Turanlı, satış sürecinin, proje bitiminde başlayacağını ifade etti. 


Turanlı, “İnsanlar beğensinler, Sabah taşınsınlar. Yıllarca biriktiriyorsun, sonra vaadedilenler yapılmıyor elin kolun bağlı kalıyorsun. Resim yapmakla bina yapmak aynı değil. Arkadaşlar ‘Maket yapalım’ diyor. Gerek yok! İskanı hazır, burada...” dedi.  


Yüzde 83’ü yeşil alan

30 bin metrekarelik alanda hayata geçen yeni projenin arsasını, 10 yıl önce Selçuk Ecza Deposu ile birlikte, ortak aldıklarını belirten Turanlı, projede 13 blok ve 208 daire bulunduğunu söyledi. 


Projede metrekare fiyatlarının 5-7 bin dolar arasında değiştiğini anlatan Turanlı, fiyatların daha da artacağına dikkat çekti. Turanlı, “5-6-7 katlı bloklar inşa ettik. Dairelerin büyüklükleri 130 metrekare ile 450 metrekare arasında değişiyor. Bina oturum alanı bölgede yüzde 35 olmasına karşın, bizim projemizde yüzde 17. İnsanların daha fazla yeşil alana sahip olması için mücadele ediyorum. Ayrıca her daireye ortalama 4 araçlık otopark alanı sağladık” diye konuştu. 


Projeler arka arkaya

Türkiye’nin geleceğine güvendikleri için hiçbir dönemde “frene basmadıklarını” vurgulayan Turanlı, yabancıların da ülkemizin her yerindeki fırsatları yakından takip ettiklerini dile getirdi. Emrullah Turanlı, yıl içinde hazırlandıkları projelerle ilgili da şu bilgileri verdi:


“Selçuk Ecza Deposu ile Haydarpaşa’da bir otel projemiz var. Değeri 250 milyon dolar. Şişli’de Bulgar Kilisesi’nden aldığımız arsada bu yıl inşaata başlarız. 100 dönümde otel, okul, Hastane, konut ve ofis yapacağız. fikirtepe’de, Dolapdere ve Maslak’ta da kentsel dönüşüm projelerimiz var.” 


Dünyayı dolaşıyor!


Yurtdışında da çeşitli alanlarda yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Turanlı, yeni sektör ve projelerle Avrupa’dan Afrika’ya kadar pek çok coğrafyada yer aldıklarını ifade etti. Turanlı, “Kıbrıs’ta havaalanı çalışmasına başladık. 200 bin metrekarelik yeni terminal 2 yıl içinde biter. İspanya’da nano teknoloji ürünleri için iki fabrika kuruyoruz. Belçika’da 26 dönüm bir alan aldık ve yaşlı bakım evi yapacağız. Bir de Kongo’da 250 milyon dolarlık maden yatırımımız olacak” diye konuştu.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri