29 / 03 / 2024

Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal kimdir?

 Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal kimdir?

Kadir Topbaş'ın istifa etmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysa oldu. Peki Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal kimdir? Mevlüt Uysal bugüne kadar hangi görevlerde bulundu? diyorsanız işte yanıtı...



Mevlüt Uysal, 1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.


Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle uğraştı.


Asıl mesleği avukatlık 

Mevlüt Uysal İstanbul Üniversitesi'ni bitirdikten sonra serbest avukatlık yaptı.Uysal, 2 Temmuz 1993'te Sivas'taki Madımak Oteli'nin kundaklanması sonucu 33 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak açılan davada sanıkların avukatlığını yapan isimler arasında yer alıyor.


Uysal, Bahçeşehir Belediye Başkanlığı döneminde, göleti imara açması ve 2009 yılındaki sel felaketi sırasında hayvan barınağının yardım taleplerine yanıt verilmemesi sonucu onlarca hayvanın telef olduğu yönündeki iddialarla tartışma yarattı.


Başakşehir Belediye Başkanlığı Serüveni 

Başakşehir'de ikamet eden Mevlüt Uysal. 1997 senesinde Başakşehir'de “1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı” görevine geldi. 2009 senesinde Başakşehir ve Bahçeşehir birleşerek ilçe oldu. Bunun üzerine Uysal da “29 Mart 2009” Yerel Seçimlerinde “Başakşehir Belediye Başkanı Adayı” oldu

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

 Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal kimdir?

İBB Başkanlığı seçimi nasıl yapıldı?

Yeni kurulan ilçede 9 yılda büyük projelere imza atan Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösterildi. 


 Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal kimdir?


Mevlüt Uysal İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimin üçüncü turunda 179 oy aldı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oyda kaldı.


İBB Meclisi'nde toplam 309 üye var. Bu üyelerin 179'u AKP'li, 127'si CHP'li, 2'si ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyesi. Bir üye de bağımsız.


Uysal, İBB başkanlığına seçilmeden önce Başakşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyordu. 2014 yılındaki yerel seçimlerde yüzde 50 oy almıştı.


İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın eşi kimdir?

Mevlüt Uysal'ın eşinin ismi Hatice Uysal. Mevlüt Uysal ile karısının 4 çocukları bulunuyor.


 Yeni İBB Başkanı Mevlüt Uysal kimdir?


 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler