29 / 03 / 2024

Yeni Ataşehir Belediye Başkanı İlhami Yılmaz kimdir?

 Yeni Ataşehir Belediye Başkanı İlhami Yılmaz kimdir?

İstanbul Ataşehir Belediye Meclisi'nde yapılan belediye başkan vekili seçimini, CHP grubunun adayı İlhami Yılmaz kazandı. Peki Yeni Ataşehir Belediye Başkanı İlhami Yılmaz kimdir? diyorsanız işte yanıtı..



İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yerine geçecek isim İlhami Yılmaz oldu.


İlhami Yılmaz 1953 yılında Malatyada doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatyada tamamladı. 1977 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans kürsüsünde MBA masterını tamamladı.


Kamuda ve özel sektörde kademeli olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Halk Bankasında Proje Değerlendirme Uzmanı, TMSFde yöneticilik görevlerinde bulundu. Devlet Yatırım Bankasıyla Dünya Bankasının hazırlamış olduğu Sanayi İşletmelerinde Proje Hazırlama ve Uygulama Seminerlerine katılarak dokuz ay süresince yurt dışında kaldı.


1999 yılından itibaren iki dönem Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkan Vekilliği; 2009 yılından itibaren de iki dönem Ataşehir Belediyesi Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği yaptı.