19 / 04 / 2024

Kazım Şahin kimdir?

Kazım Şahin kimdir?

Kastamonu Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin kimdir? Kazım Şahin,daha önce hangi işlerde görev aldı? İşte Kastamonu Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin'in hayatı..


Kazım Şahin kimdir?

Kazım Şahin, 23 Eylül 1955 te Tosyada doğdu. İlkokulu Kargın Köyü'nde, ortaokulu Kastamonu 23 Ağustos Ortaokulu'nda bitirdi. 


1973 - 74 öğretim yılı sonunda Çorum Erkek Öğretmen Lisesi'ni bitirdi. Yozgat'ta iki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Hacettepe Üniversitesi'ne girdi; ancak dönemin şartlarından dolayı bir yıl sonra ayrıldı. Daha sonra önlisans diploması aldı. 


1978 - 1994 yılları arasında Yukarı Dikmen, Bayat, Karabey, Kargın köylerinde görev yaptıktan sonra 1994 yılında Tosya Mehmet Akif Ersoy  iİköğretim Okulu''ndan Almanya'ya öğretmen olarak gitti ve 1994 - 1999 yılları arasında Almanya'daki Türk okullarında görev yaptı.  


1978 - 1994 yılları arasında Tosya'da Ülkü-Bir, Kamu Çalışanları Vakfı ve Türk Eğitim-Sen kuruluş çalışmalarında ve yönetimlerinde yer aldı. 1994 - 1999 döneminde Almanya'da Türk Öğretmenleri Bölge Başkanlığı yapan ŞAHİN, Türk Okulları Aile Birlikleri Federasyonu ile Türk Ocağı kuruluş çalışmalarında ve çeşitli görevlerde bulundu. 


1999 yılında yurtdışından dönerek Ankara' da göreve başladı. Bir yıl görev yaptıktan sonra  emekliye ayrılarak ticarete başladı. Ankara'da ticari faaliyetleri çerçevesinde İN-MED LTD.ŞTİ. ile inşaat işleri, İNTEDA LTD. ŞTİ.  ile bilgisayar işleri yapan ŞAHİN, sivil toplumculuk adına da Kastamonu ve Yöresi Dayanışma Derneği (KASYÖDER) ve Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER-FED)  kuruluşlarına öncülük yapmış ve uzun dönem de başkanlık görevlerini yürütmüştür.


29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlere katılan Kazım ŞAHİN Tosya Belediye Başkanı  seçilmiştir ve halen bu görevini sürdürmektedir.


Kazım ŞAHİN, evli ve iki çocuk sahibidir.