29 / 03 / 2024

Terra Ataşehir'de dönüşüm başladı!

 Terra Ataşehir'de dönüşüm başladı!

İstanbul'un önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan ve Anadolu Yakası Ataşehir'de yükselen Terra Ataşehir' de eski yapıların dönüşümü için yıkımlar başlatıldı. Projenin Haziran 2015'te tamamlanması planlanıyor...


21 bin metrekare alan üzerine inşa edilen 210 konut ve 3 bin 100 metrekarelik alışveriş ünitelerinden oluşacak projenin Haziran 2015'te tamamlanması planlanıyor. 


İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Kent Art İnşaat, İstanbul'un finans merkezi Şerifali-Ataşehir bölgesinde yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Kentsel dönüşüm sürecinin önemli projeleri arasında yer alan Terra Ataşehir'de yıkımın başlamasıyla birlikte çalışmalar hız kazandı. Yıkım ve hafriyat çalışmalarının hızla başladığı projede teslimlerin Haziran 2015'te yapılması planlanıyor. 27 bin metrekare alan üzerine inşa edilen 210 konut ve 3 bin 100 metrekarelik alışveriş ünitelerinden oluşacak projenin mimarisiyle de sembol bir proje olması hedefleniyor. 

Her zevke hitap edecek şekilde tasarlanan Terra Ataşehir'de 42 metrekare ile 248 metrekare arasında stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 pethouse daire seçenekleri bulunuyor. İTÜ İstanbul Teknik Üniversitesi Prof. Der. Sinan Mert Şener tarafından tasarlanan ve özgün mimarisiyle bölgede öne çıkan proje, İstanbul Finans Merkezi'ne komşu konumuyla dikkat çekiyor. 


"Kentsel dönüşüm ile yüzde 1 KDV avantajına sahip" İstanbul'un kentsel dönüşümünde aktif rol alan Kent Art İnşaat, Terra Ataşehir'le de bir kentsel dönüşüm projesine daha imzasını atıyor. Kentsel dönüşüm projesi olarak inşasına başlanan Terra Ataşehir'de konutlar yüzde 18 KDV oranından etkilenmeden yüzde 1 KDV oranına tabi tutuluyor. Alternatif ödeme planlarıyla ön talebin toplandığı Terra Ataşehir'de yüzde 25'i peşin, kalan kısmı ise 40 aya kadar 0 faizle, vade farkı ver banka olmadan veya 40 aydan uzun ödemeler için cazip faiz oranlarıyla banka kredisiyle daire sahibi olmak mümkün kılınıyor. 40 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen projede daireler 134 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


Yıkım sürecini başlatan Kent Art İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Aydemir: "Dünyanın en gözde şehirlerinden İstanbul'un daha iyiye, daha güzele ve daha moderne olan yolculuğu kentsel dönüşümün, örneklerinden birini hayata geçiriyoruz. Kentsel dönüşüm sürecinde mimarisiyle ve donatılarıyla örnek niteliği taşıyacak Terra Ataşehir projemizin startını veriyoruz. İstanbul'un estetik projelerle bir uçtan diğer bir uca kadar yenilenmesinde önemli bir görevi üstlenerek sembol niteliğinde bir kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 40 milyon TL'lik bir yatırımla yükselecek Terra Ataşehir, bu bölgede önemli bir cazibe merkezi oluşturacaktır" dedi. n Süreyya Aydemir: "İstanbul'un estetik projelerle bir uçtan diğer bir uca kadar yenilenmesinde önemli bir görevi üstlenerek sembol niteliğinde bir kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiriyoruz. 


Yaklaşık 40 milyon TL'lik bir yatırımla yükselecek Terra Ataşehir, bu bölgede önemli bir cazibe merkezi oluşturacaktır." dedi.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri