29 / 03 / 2024

Selahattin Keten: Mega projeler şehri büyütüyor!

 Selahattin Keten: Mega projeler şehri büyütüyor!

Kentsel dönüşüm sürecim değerlendiren Keten İnşaat Genel Müdürü Selahattin Keten, Artık arazi geliştirme şansımız yok. Mega projeler şehri büyütüyor. Ciddi anlamda altyapı ve otopark problemleri var...




Kentsel dönüşüm sürecim değerlendiren Keten İnşaat Genel Müdürü Selahattin Keten, Artık arazi geliştirme şansımız yok. Mega projeler şehri büyütüyor. Ciddi anlamda altyapı ve otopark problemleri var. Bunları çözmeden mega projeler yapmanın anlamı olmaz. Dar gömleğe 200 kilo adamı sığdırmaya çalışıyoruz  dedi. Keten İnşaat olarak Ulus, Nişantaşı, Levent gibi semtlerde 200 bina dönüşümü gerçekleştirdiklerini söyleyen Keten, kentsel dönüşüm nedeniyle arz fazlası oluşabileceği uyarısında bulundu. 


 

ŞEFFAF OLUNMALI 


Gayrimenkul hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasasının Türkiye'de son 50 yılda yapan en büyük imar hareketi olduğunu kaydetti. Yasanın bazı ihtiyaçları karşılamada yetersiz kaldığım belirten Yüksel, yapılması gereken düzenlemeleri şöyle sıraladı; "Riskli bina tespiti yapılırken kötü niyetli yaklaşımlar var. Arsa payı ihtilafı mahkemeleri her gün artıyor. Ancak bu davalara hangi mahkemelerin bakacağı belli değil. Davalar 3-6 ayda tamamlanmalı şeklinde bir ek düzenleme konulmalı. Bunun yanında rezerv alan uygulamalarında şeffaf olunmalı ve vatandaşa uygulamanın içeriği hakkında bilgi verilmesi gerek." Susturabilir Dönüşüm 'siyaset üstü' proje olmalı YEREL seçim öncesi farklı partilerden adayların kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir, "Kentsel dönüşüm siyaset üstü bir proje olmalı. 


Eğer olaya böyle bakmazsak, Türkiye için son derece hayati önemi olan bu iş bir partinin iktidar dönemi ile sınırlı kalır" dedi. Kentsel dönüşümün gerekliliğine vatandaş olarak da inandığım belirten Özdemir, inşaat sektörünün bu proje sayesinde 20-25 yıl canlılık yaşayacağını dile getirdi. Türkiye'de son aylarda yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmeleri yorumlayan Özdemir, "Türkiye olarak çok daha kötü dönemlerden de geçtik. Bu günler geçer. O nedenle paniğe kapılmamak gerek. Kentsel dönüşüm birilerinin özel projesi değil ve gecikmeli de olsa bu proje hayata geçer" dedi. 


Hürriyet Gazetesi