28 / 03 / 2024

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Rize Merkez Hamamderesi ve Hayrat Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çalışmaları devam ediyor. Taşınmazının yıkımı gerçeklesen hak sahiplerine, geçici iskanlarının kira bedellerini desteklemek amacıyla aylık 400 lira kira yardımı yapılıyor.


TOKİ ile Rize Belediyesi işbirliğinde yürütülen 'Rize Merkez Hamamderesi ve Hayrat Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Projeye ilişkin TOKİ'den yapılan açıklamada söyle denildi: "Hamamderesi mevkiinde 7.8 hektar, Hayrat Mahallesi'nde ise 1.3 hektar yüzölcüme sahip alanların dönüştürülmesi, böylelikle çarpık yapıların yerine doğal afetlere dayanıklı, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarıyla birlikte 826 konutluk prestijli bir proje yapımı planlanmıştır. 


400 TL kira yardımı 

Projede hak sahipleriyle 562 konut karşılığı uzlaşma sağlanmıştır. Rize Belediye Başkanlığı tarafından yıkım çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Taşınmazının yıkımı gerçeklesen hak sahiplerine, gecici iskanlarının kira bedellerini desteklemek amacıyla aylık 400 lira kira yardımı yapılmaktadır. Kira yardımları konutlar teslim edilinceye kadar sürdürülecektir. Anlaşma sağlanamayan vatandaşların taşınmazlarının edinimi için Bakanlar Kurulu'nca alınan acele kamulaştırma kararına istinaden mahkeme yoluyla kamulaştırma işlemlerine Belediye tarafından başlanılmıştır. Mahkemelerce el koyma kararları, protokol gereği İdaremizce yapılan nakdi ödemeye istinaden verilmiştir. Projelendirme çalışmaları son asamasına gelmiş olup, konutların hak sahiplerine teslimi için en kısa sürede ihale calısması gerçekleştirilecektir. 


Yüksek kata revize 

Hak sahipleri ile yapılan karşılıklı görüşmeler öncesi Rize Belediyesince hazırlatılan projelerde Hamamderesi mevkii ve Hayrat Mahallesi'nde yüksek katlı tasarım, zemin+6 kat, zemin+7 kat ve zemin+9 kat olarak revize edilmiştir. Bu değişiklik, hak sahipleri ile yapılan uzlaşma görüşmelerinde imzalanan muvafakat senedi hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir." 


Star



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016