29 / 03 / 2024

Nissa İnşaat Beşiktaş ve Kalamış’ta deniz gören evleri dönüştürecek!

 Nissa İnşaat Beşiktaş ve Kalamış’ta deniz gören evleri dönüştürecek!

AVUSTURYA-Türk ortak işbirliği ile kurulan Nissa İnşaat ilk projesi için Bahçeşehir’i seçti. 100 milyon dolar yatırımla inşa ettiği dikey villa projesi Nissa 02 Resindece’de sona yaklaşan şirket yeni hedef olarak kentsel dönüşümü seçti...



NİSSA İnşaat kentsel dönüşüm için anlaşma masasına oturdu. Şirket, Beşiktaş ve Kalamış’ta deniz gören evleri dönüştürecek.


AVUSTURYA-Türk ortak işbirliği ile kurulan Nissa İnşaat ilk projesi için Bahçeşehir’i seçti. 100 milyon dolar yatırımla inşa ettiği dikey villa projesi Nissa 02 Resindece’de sona yaklaşan şirket yeni hedef olarak kentsel dönüşümü seçti. Beşiktaş ve Kanlıca’da dönüşüm kapsamında butik projeler planlayan şirket 2014 sonunda yeni yatırımlarına başlayacak. Nissa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Demiroğlu, Kartal’dan Avcılar’a değişik lokasyonlarda kentsel dönüşüm için hak sahiplerinden teklif aldıklarını söyledi. Deniz gören lokasyonlara öncelik verdiklerini söyleyen Demiroğlu, “Amacımız büyük alanda proje geliştirmek değil. 40 bin ila 100 bin metrekare arasındaki alanlarla ilgileniyoruz” dedi. Demiroğlu, Beşiktaş’ta ve Kanlıca’daki projelerde hak sahipleri ile görüşmelerde son aşamaya geldiklerini söyledi. 


133 METREKAREDE VİLLA


Demiroğlu, 2011’de Bahçeşehir’de başladıkları Nissa O2 Residence projesinde yaşamın Haziran 2014’de başlayacağını söyledi. Demiroğlu, “Villa konseptini dikey bir binada hayata geçirdik. 37. katta bahçe ve balkonlu evler tasarladık” dedi. Proje 4 farklı kulenin birbirine bağlanıp, tek bir bina gibi göründüğünü belirten Demiroğlu, her katta 2 daireye yer verdiklerini ifade etti. İnşaatın yüzde 95’ini tamamladıklarını söyleyen Demiroğlu, 250 dairenin yüzde 70’ini sattıklarını söyledi. Demiroğlu, 133 metre yükselen projelerinden Avusturya, Finlandiya, İngiltere, Fransa, Türkmenistan, Rusya, Dubai, Lübnan, Suudi Arabistan ve Katar vatandaşlarının ev sahibi olduğunu dile getirdi. Demiroğlu, Nissa O2 Residence’de yatırım maliyetlerini 2 kat arttırarak projeye farklı unsurlar kattıklarını ifade etti. 3.5 metre tavan yüksekliğinde cam uygulama kullandıklarını söyleyen Demiroğlu, “Binadaki camlar sürgülü olarak açılıyor. Oturanlar güvende olsun diye 2 metre dışarıda ekstra bir cephe daha yaptık. İlk kez uygulanan bu sistem için Türk, Avusturyalı ve Kanadalı mühendisler çalıştı. Aynı sistemi kentsel dönüşümde de uygulayacağız” dedi.


Hürriyet Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri