16 / 04 / 2024

Mehmet Özhaseki: Kayseri'yi ileriye taşıyacak 14 dev proje hazırladık!

 Mehmet Özhaseki: Kayseri'yi ileriye taşıyacak 14 dev proje hazırladık!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yeni dönemde Kayseri'yi daha ileriye taşıyacak ikisi devam eden 14 dev proje hazırladıklarını belirterek, bu projelerin hayata geçmesi ile kent ekonomisinin tamamen değişeceğini söyledi...


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yeni dönemde Kayseri'yi daha ileriye taşıyacak ikisi devam eden 14 dev proje hazırladıklarını belirterek, bu projelerin hayata geçmesi ile kent ekonomisinin tamamen değişeceğini söyledi. 


Dünya Ticaret Merkezi Salonu'nda düzenlediği 'Ufuktaki Kent Kayseri' toplantısında büyükşehir belediyesinin son 5 yılda gerçekleştirdiği projeleri anlatan Özhaseki, "Geçmiş dönemde kentin turizm ,sağlık, ekonomi,eğitim ve turizm alanında gelişmesine katkı sağlayan bir çok projeyi hayata geçirdik. Şimdi yeni projelerimiz var. 


Kent Merkezi Çevresi Ring Yolu projesinin hayata geçmesi ile kent trafiği rahatlatlayacak, bu çerçevede 20 katlı kavşak, 23 alt ve üst geçit yapımı planlıyoruz. Erkilet Havalimanı'nın arkasında yaklaşık 2 milyon metrekare arsa üzerine 20 esnaf sitesi kuracağız.Kayseri Serbest Bölgesi'ndeki 1 milyon metrekarelik alanda da pastırma ve sucuk üretim tesisleri yapılacak. Raylı sistem ve Erciyes'te termal su projeleri de devam ediyor" diye konuştu. 


Onlarca mahallede kentsel dönüşüm Fevziçakmak, Kılıçaslan, Mimarsinan gibi onlarca mahallede kentsel dönüşüm gerçekleştireceklerini kaydeden Özhaseki, "Gençlik, kadın ve yaşlı yaşam merkezleri, hobi bahçeleri kuracağız ve engelsiz yaşam merkezi oluşturacağız. 


Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Sahabiye Mahallesi'ndeki 50-60 yıllık binalar yıkalacak ve burası iş ve finans merkezi konumuna getirilecek. Mahalleye yüksek katlı iş merkezlerinin yapılması planlanıyor. Büyükşehir belediyesine bağlanacak ilçelerin altyapı sorunlarını da çözeceğiz. Doğal güzelliklerini koruyarak turizme kazandıracağız. 10 milyon metrekare olan yeşil alan miktannı da Şeker Gölü, Sümer Parkı, Kuşçu Adası ve Ali Dağı Ağaçlandırma Alanı gibi projelerle artıracağız" şeklinde konuştu. 


2 milyon metrekarelik şehir parkı kurulacak Cumhuriyet Meydanı ve Yeni Valilik Projesi kapsamında da eski adliye binasmın yıkılarak yerine 4 katlı otopark inşa edileceğini, valilik binasının da yaklaşık 100 metre geride yeniden inşa edileceğini vurgulayan Özhaseki, "Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nm belediyelere devredilecek yaklaşık 2 milyon metrekarelik arazisi üzerinde şehir parkı inşa edeceğiz. Burada her türlü sosyal aktivite yapılabilecek. Projesi hazır. Yaz döneminde aksilik çıkmazsa inşaatına başlayacağız. Buradaki fabrikayı da taşımak isterlerse parkın alanını 3 milyon metrekareye çıkarabüiriz" dedi. 


Eski sanayi bölgesindeki işyerlerini de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkacaklarını ve bu alanı yeni bir yaşam alanına dönüştüreceklerini anlatan Özhnaseki, arazi üzerine 450 bin metrekare büyüklüğünde gölet, konutlar, iş merkezleri, kafeterya ve restoranlar, alışveriş merkezleri yapılacağını söyledi. 


Dünya Gazetesi 




Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura, 3. Havalimanı, Satışa çıkacak projeler