29 / 03 / 2024

Mardin Nusaybin, kentsel dönüşümle yeniden yapılıyor!

Mardin Nusaybin, kentsel dönüşümle yeniden yapılıyor!

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü tarafından tahrip edilen ve yıkılan vatandaşların evleri yeniden yapılıyor.6 bin 181 ağır hasarlı veya yıkılmış konutun yıkımı sürerken az hasarlı olan 3 bin 512 konutun ise tadilat işlemleri devam ediyor.


Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırıları sonucunda ağır hasar gören ve kullanılamayacak hale gelen binalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamından yeniden yapılıyor.


Proje kapsamında ağır hasar gören evlerin yıkımı sürerken enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Milliyet Nusaybin’deki çalışmaları yerinde inceledi.


Kira yardımı yapılıyor


Sivillerin girişinin yasak olduğu alanda, güvenlik güçleri tarafından bomba araması devam ederken, tuzaklanan bombalar imha ediliyor. Tuzaklanan bombaların çalışmaları yavaşlattığı da belirtilirken, Nusaybin’de ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.


Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü tarafından tahrip edilen ve yıkılan vatandaşların evleri yeniden yapılıyor. 6 bin 181 ağır hasarlı veya yıkılmış konutun yıkımı sürerken az hasarlı olan 3 bin 512 konutun ise tadilat işlemleri devam ediyor. Evsiz kalan vatandaşlara ise kira yardımı yapılıyor. İlçede 8 bin aileye toplam 100 milyon TL kira yardımı yapılırken alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor.


Vatandaşa sorulacak


Nusaybin’de yeni evler vatandaşların istediği doğrultusunda projelendirilecek. Öncelikle 3 tip konut olarak düşünülen Nusaybin’deki projelerde, 130, 160 ve 180 metrekarelik olarak tasarlanıyor. Yapılacak konutların 500 metrekare arsa içinde çok katlı mı, yoksa tek katlı mı olacağı vatandaşlara sorulacak. Konutlarda kurulacak güneş enerji sistemi ise kesintisiz sıcak su sağlanması da planlanıyor.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler