20 / 04 / 2024

Mamak halkı metruk alanlardan şikayetçi!

Mamak halkı metruk alanlardan şikayetçi!

Kentsel dönüşümün hızla tamamlanması gerektiğini dile getiren esnaf Mehmet Şensoy, mahallerindeki metruk alanlarda yaşanan sorunun da böylelikle çözüme kavuşacağını söyledi.


Mamak General Zeki Doğan Mahallesi sakinleri, bölgedeki çok sayıda metruk bina ve alanlar nedeniyle endişeli. Bağımlıların mesken tuttuğu alanlarda alkol alımının ve fuhşun had safhaya ulaştığını ifade eden mahalle sakinleri, emniyet güçlerinden ve belediyeden yardım istedi. Özellikle hava karardıktan sonra bu kişilerin mahalleliyi huzursuz ettiklerini kaydeden esnaf Mehmet Şensoy (35), "Akşam 17.00'den itibaren burası açık fuhuş alanı ve meyhaneye dönüyor. Kadınlarımız sokağa çıkamıyor, çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Gecenin 03.00'ünde kapımızı çalıyorlar" diye konuştu.


POLİS GİDİNCE GERİ GELİYORLAR

Kentsel dönüşümün hızla tamamlanması gerektiğini dile getiren Şensoy, mahallerindeki metruk alanlarda yaşanan sorunun da böylelikle çözüme kavuşacağını söyledi. Şensoy, "400 imza topladık Valiliğe ilettik, gitmediğimiz yer yapmadığımız başvuru kalmadı ama çözüm olmadı. Kapımızın önünde çok fazla ahlaksızlık oluyor. Akşamın ilk saatlerinden başlayıp sabaha kadar alkol ve uyuşturucu madde alıyorlar. Polisi arıyoruz hemen geliyorlar ama polis gidince geri geliyorlar" şeklinde konuştu.


METRELERCE TAŞ DİZDİLER

Bölgelerinde çok sayıda metruk alan olduğunu belirten Şensoy, binaların önüne bu kişilerin gelmesini engellemek için metrelerce taş dizdiklerini söyledi. Şensoy, "Ansızın gelen saldırılardan, ahlaksız görüntülerden yorulduk, mücadele edemiyor mahalleli. O kadar rahatlar ki bizim park alanlarımıza park ediyor, bizimle kavga edip tehdit ediyorlar. İşe gidiyorum ama aklım hep evde" ifadelerini kullandı.


BELEDİYE DESTEK VERİYOR

Aynı mahallede yaşayan esnaf Çağlar Bezen (34) ise belediyeden büyük destek gördüklerini hatta metruk arazilerin kenarlarına belediyenin araçlarıyla çukurlar açtırdıklarını ancak kar etmediğini söyledi. Bezen, "İnsanlar korkuyor, çocuklarımıza zarar verirler diye bir şey diyemiyorlar. Evimizde yatamıyoruz, son ses müzik açıyorlar, ortalık yerde alkol ve uyuşturucu partisi yapıyorlar. Evimin dibindeki parka çocuğumu götüremiyorum. Camiye gidemiyoruz çünkü önünde ateş yakıp gündüz vakti alkole başlıyorlar. Çocuklarımızı korkusuz temiz bir ortamda yetiştirmek istiyoruz. O nahoş manzara karşısında çocuklarımızın 'baba bu ağabeyler ne yapıyor?' sorusuna cevap veremiyoruz" dedi.


AKGÜL: BU SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Konuyla ilgili SABAH Ankara'ya konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçede yaşanan sorunlara en kısa sürede çözüm bulacaklarını söyledi. Bu alanlarla ilgili çok fazla proje ve çalışmalarının olduğunu belirten Akgül, "Ankara'nın gecekondulaşma oranı yüksek ilçelerinden biri Mamak. Haliyle bu çatısız metruk yapılar ilçemizde fazlaca mevcut. Son 3 yıldır yaptığımız çalışmalarla ciddi mesafeler kat ettik ama maalesef geçiş dönemlerinde bu sorunları yaşıyoruz. Yapı Kontrol Müdürlüğümüz sadece bu alanlarla ve gecekondulardaki sorunlarla ilgileniyor. Bu sorunun çözümü etkili ve hızlı kentsel dönüşüm, yıkılanın yerine hemen proje yapılır ya da değerlendirilirse orası sahipsiz kalmıyor. Sorunlu yerlerde muhtarlardan farklı amaçlarla kullanıldığına dair imza alıp işlem yapıyoruz. Kanuni düzenleme için de çabalıyoruz. Belediye olarak direkt orada güvenlik vs. yetkimiz yok ancak emniyetle ortak çalışıyoruz. Bu sorunun kökten çözülmesi için çalışmalarımızı artıracağız" dedi.


Sabah



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler