28 / 03 / 2024

Karabük Adatepe'de kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı!

Karabük Adatepe'de kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı!

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesinde, 5 sene süren planlama süreci sonrası ilk temel atıldı. 2 bin konut ve sosyal alanların yer alacağı proje için 200 milyonluk yatırım yapılacak.


Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesinde, 5 sene süren planlama süreci sonrası ilk temel atıldı.

Karabük’ün yerli firması Çebioğlu Grup tarafından yapımına başlanan 2 bin konut ve sosyal alanların yer alacağı 200 milyonluk dev kentsel dönüşüm projesinde ilk temel atıldı.


Çebioğlu Grup Karabük’ün dev kentsel dönüşümü olan ‘Rüya Şehir’in startını vererek kurban keserek ilk temeli attı.


Son günler ülke gündeminde de yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de dile getirdiği riskli binaların dönüştürülmesi yönündeki açıklamalarının ardından Karabük’te dev kentsel dönüşüm start aldı.


Çebioğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi, gecekondu yapılaşmasının yoğun olduğu ve riskli binaların yer aldığı Adatepe mahallesinde kentin en modern yapılaşmasını sağlayacaklarını kaydederek, üst kalitede ucuz fiyatlara konutlar olacağını kaydetti.


200 milyon tutarındaki dev kentsel dönüşümün Karabük’e hayırlı olmasını dileyen Çebi, Adatepe mahallesinde 5 senedir bu proje üzerinde çalışıyorduk. Belediye ve Çevre Şehircilik Bakanlığının desteği ile 56 konutluk ilk projenin ruhsatını alarak temelini attık. Etap etap proje devam edecek. 350 dönüm üzerine 2 bin konut planının yer aldığı dev bir proje. Sosyal yaşam alanları ve yüzde 75’i yeşil alanı kapsayan, sağlık ocağı, okul, pazar yeri, ticari alan, yüzme havuzu gibi çeşitli alanların bulunduğu güzel bir kompleksi Karabük’e kazandıracağız. Tek firma olarak böylesi dev bir projeyi başlattık ve 2 ayda bir temel atmayı hedefliyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yatırımları kesmemiz ülkemiz için iyi olmayacağını düşünüyoruz. Bu anlamda bizde ülkenin lokomotifi olan inşaat sektöründe hizmet veren bir firmayız” dedi.


Milliyet