18 / 04 / 2024

Kağıthane dönüşümle yatırımcıların çekim merkezi oluyor!

Kağıthane dönüşümle yatırımcıların çekim merkezi oluyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kağıthane'nin modern bir şehir olarak geleceğe hazırlandığını söyledi.


Kağıthane, ulaşımının kolaylığı, kentsel dönüşümle yeniden düzenlenen sosyal alanları ve yenilenen yapı stokuyla yatırımcıların çekim merkezi haline geldi.


Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kağıthane'nin modern bir şehir olarak geleceğe hazırlandığını söyledi.


İlçedeki yenileme ve dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Kılıç, "Bunları yenilerken Kağıthane'de yeni spor alanları, yeni kültür merkezleri, yeni yollar, yeni okul alanları, yeşil alanlar ve sağlık alanları üretiyoruz." dedi.


Yaptıkları çalışmaların Kağıthane'yi girişimciler için de gözde bir ilçe haline dönüştürdüğünü ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:


"Kağıthane tam bir çekim merkezi haline geldi. Yabancı projeler burada uygulanıyor. Türkiye'nin en iyi girişimcileri projelerini Kağıthane'de uyguluyorlar. Ödül alan birçok proje Kağıthane'de hayata geçti. Kamunun ve özel sektörün yapmış olduğu yatırımlar Kağıthane'yi çok farklı bir noktaya getirdi."


Kılıç, şehrin merkezinde olması ve ulaşım kolaylığı nedeniyle ilçedeki birçok projenin henüz yapım aşamasında sahiplenildiğini vurguladı.


Yabancı şirketlerin, bankaların, kurumsal birçok firmanın genel müdürlüğünün ya da şubesinin bulunduğu Maslak-Büyükdere-Levent hattına birkaç dakikalık uzaklıkta yer alan Kağıthane'nin, İstanbul'un can damarı tarih ve ticaret merkezi Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy hattına da ulaşım bakımından hakim bir noktada yer aldığını anımsatan Kılıç, "Bu avantajları Kağıthane'yi konut, ofis ve alışveriş merkezi projelerinin yeni tercihi olarak öne çıkarıyor." diye konuştu.


- Kentsel dönüşüm çalışmaları

Kılıç, Kağıthane'de dönüşümün devam ettiğini, tabi̇atla i̇ç i̇çe, daha modern, havası, suyu, sokağı daha temi̇z, daha düzenli̇, altyapısı daha güçlü bi̇r ilçe inşa ettiklerini söyledi.


Kentsel dönüşümün hızla sürdüğü ilçede, yapı stokunun yüzde 60'ının yenilendiğini, 250 bin vatandaşa modern yaşam alanları oluşturulduğunu dile getiren Kılıç, şu bilgileri verdi:


"Yeni̇ projelerde bi̇na arsanın sadece yüzde 40'ına i̇nşa edi̇li̇yor. Kalan yüzde 55'lik bölümüyse yeşi̇l alan ve çocuk parkları oluşturuyor. Kağıthaneli̇ sadece evi̇nde deği̇l, sokağında da rahatça oturup di̇nlenebi̇leceği̇, ai̇lesi̇yle vaki̇t geçi̇rebi̇leceği̇ alanlara sahi̇p oluyor. Bu sayede şehri̇n sosyo-kültürel yaşamı korunuyor. Geçmi̇şte maddi̇ kaynak sağlamak i̇çi̇n yeşi̇l alanlar i̇mara açılırdı. Kağıthane'de ise bu durum tersi̇ne i̇şli̇yor. Şi̇mdi̇lerde Kağıthane'de i̇marlı arazi̇leri̇ çocuk parkları ve sosyal alanlara dönüştürerek vatandaşın hi̇zmeti̇ne sunduk."


Kılıç, ilçede bugün itibarıyla 275 park bulunduğunu, ilçenin ki̇lometreye düşen park sayısında İstanbul'da bu konuda bi̇ri̇nci̇ olduğunu aktardı.


İlçede gecekondu önleme bölgeleri̇ oluşturduklarını, sanayi̇ alanlarını şehri̇n dışına taşıdıklarını, trafi̇k sorununun en aza i̇ndi̇rgenmesi̇ i̇çi̇n bi̇nalarda dai̇re sayısı kadar otopark bulundurulması zorunluluğu geti̇rdiklerini ifade eden Kılıç, ilçede 3 bine yakın inşaatın devam ettiğini kaydetti.


AA



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler