19 / 04 / 2024

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Çiğli, Kayseri'nin Kocasinan, Malatya'nın Yeşilyurt ilçelerine bağlı bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Başkan Hasan Arslan, "Kentsel dönüşüm projesinin bugün onaylanması vatandaşlarımız için sevindirici ama geç kalınmış bir karar" dedi.


İzmir'in Çiğli, Kayseri'nin Kocasinan, Malatya'nın Yeşilyurt ilçelerine bağlı bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Bakanlar Kurulunun kentsel dönüşüm ve riskli alan ilanı ile acele kamulaştırma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Söz konusu alanlarda yer alan harca esas değer üzerinden belediyelere devredilen Hazineye ait taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak. 


"Geç kalınmış bir karar"

Çiğli Belediye başkanı Hasan Arslan kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Gazete Yenigün'e açıklamada bulundu. Arslan, 15 yıldır çözümlenemeyen sıkıntı için bugün adım atılmasını olumlu değerlendirdi ve hiç bir hak sahibinin mağdur edilmeyeceğini söyledi. 

Başkan Hasan Arslan, İzmir için geç kalınmış bir karar alındığını ifade ederek," Çiğli 'ye bağlı Giizeltepe Mahallesindeki 259 parselin coğrafi bakımdan ciddi sıkıntıları vardı. Özellikle eğim gibi sıkıntılardan dolayı vatandaşlar ciddi sıkıntılar çekmekteydi. Toplamda 26 hektarlık alan için bir planımız var. 

Kentsel dönüşüm projesinin bugün onaylanması vatandaşlarımız için sevindirici ama geç kalınmış bir karar" dedi. 


"Startı verdik"

Hak sahipleri ile istişare içerisinde olduklarını söyleyen Arslan, "Projenin onaylanması ile startı verdik diyebiliriz. Hemen mal sahipleri ile görüşmelere başlayacağız. Zaten sürekli iletişim halindeyiz ve istekleri doğrultusunda ön çalışmalar yapılmaktaydı. 

Karşılıklı görüşmeler neticesinde planlarımızı şekillendireceğiz" diye konuştu. 

Arslan "Hiç bir hak sahibini yerinden etmeyeceğiz. Aksine yerinde dönüşüm ile vatandaşın kazanmasını ve mahallesinde kalmasını sağlayacağız " dedi. 


Kira yardımı yapılacak

Projenin hayata geçmesi ile hiç bir hak sahibinin mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Hasan Arslan, " Tekrarlamak gerekirse Hiçbir hak sahibini mağdur etmeyeceğiz. Özellikle proje başladığında mağduriyetlerin yaşanmaması için kira yardımında bulunacağız. 

Bunun için Büyükşehir Belediyesi ile de görüşmeleri hemen başlatacağız ve tespitlerimizi tamamlayacağız" dedi. 


"TOKİ ile çalışmak gündemimizde değil"

Yerinde dönüşüm projesi ile yapılacak konutların Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Birimi ile yapılacağını belirten Arslan, TOKİ ile bir çalışmanın şu an için söz konusu olmadığını ve projeyi Büyükşehir Belediyesi ile yapacaklarını söyledi. 


Yaşanabilir bir Çiğli için... 

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yaşanabilir bir Çiğli için kolları sıvadık diyerek projenin içerisinde sosyal donatıların, yeşil alanların çokluğuna dikkat çekerek, "Kararı ^ hayırlı olarak yorumlamak gerek. 

Amacımız yaşanabilir bir Çiğli inşa etmek. 

Yeşil alanlardan tutun da sosyal konutlara kadar birçok yapıya imza atacağız. Çiğli İzmir'in manzarasını buradan izleyecek" dedi. 


Yenigün



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, TOKİ Kayseri kura