29 / 03 / 2024

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşümün adaletli yapılması için çalışıyoruz!

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşümün adaletli yapılması için çalışıyoruz!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sarıgöl Kentsel Dönüşüm ofisinde düzenlenen Halk Meclisi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi.




Başkan Usta, Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde gerçekleştirilen Halk Meclisi’ne katılarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Başkan Usta toplantının açılış konuşmasında Gaziosmanpaşa’nın hem İstanbul’la hem de kendi içinde entegre olamadığını belirterek, önceliği bu sorunu çözmeye verdiklerini ifade etti. Şehirlerin imarında yol yapmanın ve kentlerin buna göre gelişim göstermesinin temel bir prensip olduğuna değinen Başkan Usta, “Ancak Gaziosmanpaşa’da böyle olmamış. Halkımız önce gecekondusunu ya da binasını dikmiş, ardından yol, su, elektrik, doğalgaz gelmiş. Dolayısıyla Gaziosmanpaşa’nın bugün önemli bir ulaşım problemi var. Biz öncelikli olarak ilçemizin kendi içindeki entegrasyon sorununu ve İstanbul’un geneliyle olan entegrasyon sorununu çözeceğiz. Bunun için de yürütülen metro projeleri büyük önem taşıyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının 4 durağı Gaziosmanpaşa sınırları içerisinde yer alıyor. Bu metro hattı ilçemizin İstanbul’un merkezi yerleriyle entegre edilmesi için çok önemli. Bu hatta ek olarak İBB Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ı Gaziosmanpaşa içindeki tüm mahallelerimizi birbirine bağlayacak bir metro hattının yapılması için ikna ettik. Bu metro hattı da şu anda proje aşamasında.” diye konuştu.


Kentsel Dönüşüm projelerinde ise kültürel, sosyal ve yeşil alanların oluşmasına dikkat ettiklerini belirten Başkan Usta, “İlçedeki yeşil alanı şimdi olduğunun iki katına çıkarmak istiyoruz. Yatırımcı firma, kendi imar ettiği konutlara hangi malzemeyi kullanıyorsa, buradaki hak sahiplerine vereceği konuta da aynı malzemeyi kullanmalı. Beni sizler göreve getirdiniz. Ben burada Gaziosmanpaşa’da yaşayan 500 bin kişinin Belediye Başkanı olarak bulunuyorum. Kentsel Dönüşümün adaletli bir şekilde yapılması için çalışıyoruz. Varsa bir yanlışlık onu da düzeltiriz” dedi.


Sarıgöl’de devam eden Kentsel Dönüşüm projesi için Danıştay tarafından geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı verildiğini belirten Başkan Usta, davayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti. Başkan Usta, yürütmeyi durdurma kaldırıldığı andan itibaren projenin hızlı bir şekilde süreceğini de sözlerini ekledi.


Daha sonra vatandaşları dinleyen Başkan Usta, kendisine yöneltilen soruları tek tek cevapladı.



Gaziosmanpaşa Belediyesi