19 / 04 / 2024

Fazlı Kılıç: Kağıthane'de çok önemli projelere imza attık!

Fazlı Kılıç: Kağıthane'de çok önemli projelere imza attık!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, '4.Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarından bahsetti.Başkan Fazlı Kılıç, yapı stoğunun yüzde 60'ını yenilediklerini belirtti


Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen '4.Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. 




İlçenin imajı değişti 


Göreve geldikleri ilk günlerde öncelikli olarak Kağıthane'nin imajını değiştirmek istediklerini belirten Başkan Fazlı Kılıç; "Öncelikle biz ilçemizin konum avantajını kullanarak insanlara Kağıthane'nin şehir dışında değil aksine İstanbul'un ortasında yer alan bir merkez ilçe olduğunu anlatmaya çalıştık. İnsanların Kağıthane ile ilgili olarak algısı daha çok bu yöndeydi. Ama hayata geçirilen dev projeler ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile oluşmuş bu yanlış algıyı değiştirmeyi başardık. İstanbul Büyüksehir Belediyesi ile de ortaklaşa bir çok önemli projeye imza attık. Özellikle hayata geçirilen Beşiktaş- Kağıthane tüneli, Kağıthane'nin şehre uzak imajını değiştirdi. İnsanlar Kağıthane'nin aslında ne kadarda merkezi bir konumda yer aldığının farkına vardı" dedi. 




Yüzde 60 yenilendi 


Ortaya koydukları vizyon neticesinde Kağıthane'nin hem çehresini hem de havasını değiştirdiklerini belirten Başkan Fazlı Kılıç, Kağıthane'nin İstanbul'un en temiz havasına sahip ilçesi olmasına vurgu yaptı. Fabrikaları şehrin dışına taşımalarının bunda önemli bir rol oynadığını belirten Başkan Fazlı Kılıç, yapı 


stoğunun yüzde 60'ını yenilediklerini belirtti. Hayata geçirilmesi planlanan Cendere Vadisi Projesi ile ilgili olarak da bilgi veren Başkan Fazlı Kılıç; "Şimdi hayata geçirmeye çalıştığımız çok önemli bir projemiz var. Kağıthane merkeze çok önemli bir meydan kazandıracağız. Bunun yanı sıra Kağıthane deresini de insanların faydalanabileceği bir alan haline getireceğiz. İnsanlar derede yürüme bandında gezinip caddeden karşıya geçebilecekler, tamamlanacak olan Mecisiyeköy-Mahmutbey Metro Projesiyle de birlikte Kağıthane bambaşka bir ilçe haline gelecek"dedi. Başkan Fazlı Kılıç, konut dışında yeşil alanlar, otoparklar, kültür merkezleri gibi çok geniş kapsamda çalışmalar yürüttüklerini de söyledi.




Erzincan Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri