19 / 04 / 2024

Eyüp'te kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Eyüp'te kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp'ün tarihini ve maneviyatını öne çıkaracak projelerle birlikte Eyüplülerin yaşam alanlannı da rahatlacak yeni çalışmalar başlattıklarını söyledi.


Eyüp Belediye Başkanı Aydın, "Yeni ve daha modern bir Eyüp için mahallelerimize toplamda 6 yeraltı otoparkı yapıyoruz. Kentsel dönüşüm için de çalışmalara başladık." dedi. 


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp'ün tarihini ve maneviyatını öne çıkaracak projelerle birlikte Eyüplülerin yaşam alanlannı da rahatlacak yeni çalışmalar başlattıklarını söyledi. İlçenin en önemli sorunlarından biri olan otoparkla ilgili istanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çalışma başlattıklannı belirten Başkan Aydın, 5 mahalleye toplamda 6 otoparkın yapılacağını ifade etti. Aynca yeni yapılacak otoparklar haricinde çarpık kentleşmeyi önleyecek kentsel dönüşüm, camilerin daha kullanışlı olması için de külliyeye dönüştürüleceği gibi birçok çalışmaların başlatıldığı bilgisini verdi. 


6 YERALTI OTOPARKI 


Başkan Remzi Aydın, Eyüp'e yapılacak yeni projelerle ilgili olarak açıklamasına şöyle devam etti: "Eyüp'ümüzün trafiğini rahatlatacak, çevre görüntüsünü düzeltecek yeraltı otoparkı yapıyoruz. Eyüp Merkez, Çırçır, Nişanca, Akşemsettin ve Göktürk olmak üzere 5 bölgeye toplamda 6 otopark yapılacak. Çırçır Mahallemize 2 otopark yapılacak. Camilerimizi sadece ibadet yeri değil de külliyeye dönüştürerek gerek Eyüplülcrmiz gerekse ziyeretçilerimiz için daha kullanışlı hale getireceğiz. Veysel Karani Camii, Karadolap Camii ve Nene Hatun Camii için IBB ile plan tadilat çalışmalarına başladık. Bunları etap etap gerçekleştireceğiz. Ayrıca Silahtarağa Yeni Camii, Esentepe Camii plan çalışmalarını tamamladık. Yeşilpınar Camii'nin revizyonunu başlatmıştık. Külliyeye dönüştürüyoruz. En kısa zamanda da tamamlanacak inşallah." 


MEYDAN DÜZENLEMESİ 


İlçenin daha modern bir bölgeye dönüşmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına başladıklarını belirten Aydın, "Tabii hassasiyetimiz ve inceliğimiz yerinde dönüşüm. 

Yani mahalleliyi soylulaştırma, onlan daha rahat daha güzel bir bölgede yaşatmak. 

Kentsel dönüşümden ziyade yerinde dönüşüm diyoruz buna. Bu kapsamda Islambey ve Karadolap Mahallesi için kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için TOKİ iş birliğiyle protokol imzalayacağız. Sonrasında gerek görülen mahallelerimiz için de çalışmalar başlatacağız. IBB ile yatırımlar kapsamında Rami Cuma Mahallesine meydan düzenlemesi yapılacak. Meydan tasarımı ve yer altı otopark projesi ile Rami Mahmudiye Caddesi yeniden düzenlenecek." dedi Alibeyköy Mahallemizde bulunan Şelale Çay Bahçesinin olduğu yere de kültür kompleksi yapacağız diyen Aydın, "Buna yönelik plan tadilatı ve uygulamasını tamamladık. 


Kültür kompleksimizin içerisinde Eyüplülerimiz için spordan sinema ve tiyatroya kadar birçok aktivitc yer alacak. Aynca otopark ve havuz da Eyüplülerimizin hizmetine sunulacak. 

Yeşilpınar Bölge Parkını çok amaçlı merkeze dönüştürüceğiz. Çok amaçlı merkezle bu bölgemize otopark, pazar yeri, cami, gençlik merkezi, taziye evi, kreş, spor salonu, park sosyo kültürel tesis alanı yapacağız." diye konuştu. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Göktürk yerleşmesinin dış cephesinde düzenleme yapılıyor. 2B yasası olarak bilinen yasa tasarısı yani orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili düzenlemeler tamamlanıyor. Göktürk 2B planı IBB Meclisinde onaydan geçti. 


Artık hak sahipleri tapularını alabilecek. İstanbul imar yönetmeliğinde vatandaş en fazla 2 kat iskan edebiliyordu. Yeni planlanan imar yönetmeliğinde 2 kat sınırlamasını kaldırdık. 2 kat imar zorunluluğunu 4 kata çıkardık. Artık tapu sahiplerine 4 kata kadar imar hakkı tanıyoruz. Güvenlikle ilgili nasıl katıkı sağlayabiliriz diye 5(X) metre kareden büyük yeni yapılacak inşaatlarda dış güvenlik kamera kaydını zorunlu hale getirdik. 

Eyüp ilçe sınırlan içerisinde toplam inşaat alanı 500 metre kareden büyük yerlere kamera zorunluluğu getiriyoruz. 


Topçular 112 Hızır Acil Servisine de bir düzenleme yapılacak. Mevcut bina genişletilecek ve yerine aile hekimliği gelecek." 


Dokuz Sütün 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri