28 / 03 / 2024

Bursa Gürsu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Bursa Gürsu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Bursa Gürsu’da riskli yapıların yoğun olduğu Yenidoğan Mahallesi'nin kentsel dönüşüm bölgesi olarak belirlenmesine yönelik altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Başkan Orhan Özcü, Gürsu'nun çağdaş kent kimliği kazanması için çalıştıklarını söyledi...


Gürsu Yenidoğan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı.


Bursa Gürsu’da riskli yapıların yoğun olduğu Yenidoğan Mahallesi'nin kentsel dönüşüm bölgesi olarak belirlenmesine yönelik altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Gürsu'nun çağdaş kent kimliği kazanmasını sağlamaya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu Yenidoğan Mahallemiz’i kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ideal şehir normlarına göre yeniden yapılandırmaya yönelik altyapı çalışmalarımızda sona geldik. Yenidoğan'daki sağlıksız yapılaşmadan doğan olumsuzlukları ortadan kaldırarak, ilçemizin daha ideal normlarda gelişimini sürdürmesini sağlamayı hedefliyoruz. Biz Yenidoğan Mahallemiz'de günü kurtarmaya değil, geleceği planlamaya ve kentsel dönüşümü sağlamaya yönelik olarak hizmetler yürüttük. Bunu yaparken de, sağlıksız yapılaşmanın oluştuğu mahallede yaşayan hemşehrilerimizin, bu sağlıksız durum dolayısıyla oluşan mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için, yasaların izin verdiği ölçüde hizmet verdik" dedi.


Görev bulunduğu süre içinde ilçenin her mahallesine belirlenen ihtiyaçlar kapsamında en iyi hizmeti verdiklerini belirten Özcü, şöyle devam etti:


"Yenidoğan Mahallemiz'e hizmet götürmediğimize ilişkin söylemler beni üzmektedir. Bugüne kadar mahallelerimize götürdüğümüz hizmetler, hazırladığımız 10 yıllık faaliyet raporunda sunulmaktadır. İlçemizin konut ihtiyacını karşılamak ve Gürsu ovamızı kurtarmak için Dışkaya Mevkii'nde oluşturduğumuz TOKİ konutlarının değeri de, Yenidoğan Mahallemiz'de yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları aşamasında doğacak konut ihtiyacı sırasında anlaşılacaktır. Siyasi alanda karalama politikasının prim yaptığı dönemler çok eskilerde kalmıştır. Kamuda görev alan yada alacak olan herkesin, bir önceki dönemi karalamak yerine, 'ben nasıl artı değer katabilirim' düşüncesiyle hareket etmesi ve somut projelerle meydanda olması gerektiğini düşünüyorum."



Bursa 24



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler