28 / 03 / 2024

Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu!

Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu!

Silivri'ye cezaevi yapılmasının ardından 2009 yılında yıkılan Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılacak kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu. Buraya yapılacak konutlara kentsel dönüşüm çalışması uygulanacak diğer mahallelerden vatandaşlar taşınacak.


Eski Bayrampaşa Cezaevi Alanı'nda uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesinin fiziki çalışmaları başladı. Proje kapsamında, alana 2 bin 300 konutun yanı sıra devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa edilecek. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Uzun bir mücadelenin ardından hayata geçirilen projemiz ile Bayrampaşa’da yepyeni bir yaşam alanı oluşturulacak. Buradaki konutlar kentsel dönüşüm amacıyla yapılıyor. Bu daireler ticari amaçla satılmayacak. Kentsel dönüşüm döngüsünü gelecek nesiller için boşaltılan adalar ile devam ettireceğiz” dedi.


İlk kazma vuruldu

İmar planları geçtiğimiz yıl İBB Meclisi'nde kabul edilen, İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu. İsmet Paşa Mahallesi'nde mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olan 195 bin 350 metrekare yüzölçüme sahip arazide yaklaşık 600 bin metrekarelik inşaat yapılacak. Depreme dayanıklılık önceliğinde, dönüşüm odaklı hayata geçirilecek proje kapsamında inşa edilecek konutların ticari satışı yapılmayacak. Proje alanında yaklaşık 10 bin kişilik nüfus yaşayacak.


Hastane sonra yapılacak

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, projenin KİPTAŞ tarafından tamamlanacağını belirterek 2019 seçimlerine kadar projenin tamamına yakınını hastane alanı hariç bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Aydıner, “Çünkü yeni hastane mevcut TEİAŞ alanına yapılacak. Şu anda TEİAŞ alanının taşınacağı yerde çalışmalar devam ediyor. Buradaki çalışmalar tamamlandığında TEİAŞ buraya taşınacak ve mevcut alana da hastane yapılacak. Bunun tamamlanması da 3-4 yıllık bir süreç alacak” dedi.


Döngü devam edecek

Projede yaklaşık 2 bin 300 konutun bulunacağını hatırlatan Aydıner, “Bu konutlar kentsel dönüşüm amacıyla yapılıyor. Bu daireler ticari amaçla satılmayacak. Bir mahallemizin bir kısmı, inşaatlar tamamlandıktan sonra buraya taşınacak. İkinci aşamada da boşaltılan bölge yıkılarak bu  döngüyü devam ettirme düşüncesindeyiz. Vatandaşlarımız mevcut dairelerinin durumuna göre belli oranda kesinti yapılarak yeni projeden hak sahibi olacaklar. Projede konutlarla birlikte devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, 4 bin araç kapasiteli yer altı otoparkı, metro istasyonu, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar da yer alacak” dedi. Aydıner, TEM'in üstünün bu proje kapsamında kapatılması ve Bayrampaşa’ya meydan kazandırılması için de İBB ile görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.



Gazetem İstanbul



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler