29 / 03 / 2024

Bakırköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Bakırköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!

1999 depreminden sonra Bakırköy'deki hasar tespitinde binaların yüzde 23'üne ağır hasarlı, yüzde 26'sına orta hasarlı, yüzde 12'sine de düşük hasarlı raporu verildiğini söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ilçede kentsel dönüşüm başlatacak


29 Mart'ta Bakırköy Belediye Başkanlığı'na seçilen Bülent Kerimoğlu ilçede kentsel dönüşüm başlatacaklarını açıkladı. 1999 depreminin ardından İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Bakırköy'deki hasar tespitinde binaların yüzde 23'üne ağır hasarlı, yüzde 26'sına orta hasarlı, yüzde 12'sine de düşük hasarlı raporu verdiğini, bu araştırmaların ardından da somut herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten Kerimoğlu, olası büyük bir depremde Bakırköy'ün en az yüzde 60'nın etkileneceğini söyledi: "önceliği kentsel dönüşüme vereceğiz. İlçedeki dönüşüm projeleriyle ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la temasa geçtik.



" 'BİNALAR YIKILIP TEKRAR YAPILACAK' 


Kerimoğlu, kentsel dönüşüm projelerini de şöyle anlattı: "Bakırköy'ün bazı mahallelerinin hali içler acısı. Osmaniye Mahallesi'nde 40 yıllık binalar var. Bunların ivedi olarak yıkılması gerekiyor. Daha önce uzmanların verdiği raporlara göre ilk etapta yüzde 23 olan bu binaların yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Dönüşüme Osmaniye Mahallesi'nden başlayacağız. Depremin siyaseti olmaz. Siyasi tartışmalar ancak seçim meydanlarında olur. Seçim bittiğine göre insanların sağlıklı bir kentte yaşamaları için ortak projeler üretmemiz gerekiyor. Projelerimizi hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na hem de İBB Başkanı Kadir Topbaş'a sunacağız. Bir an önce bu binaların yıkılması gerekiyor. Yerinde dönüşüm projeleri üzerinde yoğunlaşıyoruz"

dedi.


Habertürk 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler