18 / 04 / 2024

Bağcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında 9 binanın yıkımı bugün yapılacak!

 Bağcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında 9 binanın yıkımı bugün yapılacak!

Kirazlı Mahallesi'nde hasarlı üç bloğu bulunan Yuvam Sitesi ile Mahmutbey'deki altı binanın yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu alanların yerine asansörlü, depreme dayanıklı konutlar yapılacak.


Bağcılar'da riskli olarak belirlenen 6 bölgede yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Kirazlı Mahallesi'nde hasarlı üç bloğu bulunan Yuvam Sitesi ile Mahmutbey'deki altı binanın yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Yıkılacak bu alanların yerine otoparklı, asansörlü ve depreme dayanıklı konutlar yapılacak. Bağcılar Belediyesi'nin öncelikli projeleri arasında bulunan, "Kentsel Dönüşüm" çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kentsel Dönüşüm sürecini güvenli ve emin adımlarla hızla yürüten Bağcılar Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Önümüzdeki Cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımıyla Bağcılar'da yıkımlar olacak. Kirazlı Mahallesi'ndeki hasarlı ve depreme dayanıksız 60 dairesi bulunan üç blok ile Mahmutbey Mahallesi Candan ve Buket sokağında bulunan 6 binada 32 daire yıkılacak. 


TASLAK PROJELER HAZIRLANIYOR

Bağcılar'da toplam 43 bin 340 parsel olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, mimari anlamdaki çalışmaları güvenli adımlarla sürdürdüklerini ifade etti. Projeye öncelikli olarak teknik kısmından başlandığını kaydeden Başkan Çağırıcı, şunları söyledi; "İyi bir analiz sürecinin ardından kentsel dönüşüm alanları ilan edildi. 


Ekipler, planlı ve hesaplı şekilde hareket ediyor. 

Kadroda mimar, inşaat ve harita mühendisi ile kent sosyologu da bulunuyor. İstanbul'da ilk kez Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nü biz kurduk. Kentsel dönüşümden hem ilçe sakini, hem müteahhit hem de teknik bürolar yararlanabiliyor. Yaklaşık 53 hektarlık alan riskli alan olarak ilan edildi. 6306 sayılı Kanun'un da çıkmasıyla proje hız kazandı. Riskli alanlarda yeniden planlama çalışması yapıp, şehircilik ilkelerine uygun ada bazlı alt yapı da düşünülerek yeni projeler üretiliyor. Bunların ilk örneği olan 30 yıl öncesinin yapılaşması olan sitelerle büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Taslak projeleri hazırlanıyor. Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, İnönü, Merkez, Sancaktepe ve Çınar mahallelerinin bir kısmı Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edildi. Yaklaşık olarak 8 bin bina 24 bin de bağımsız birim (bir binadaki daire sayısı) yenilenecek. Şu ana kadar yaklaşık 410 konut proje kapsamında yenilendi."


Büyükçekmece Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri