28 / 03 / 2024

Arap yatırımcıların gözü Fikirtepe'de!

 Arap yatırımcıların gözü Fikirtepe'de!

Ali Nuhoğlu, yabancı yatırımcının Fikirtepe’de elinde para dolu çantayla gezen yabancı yatırımcılar olduğunu belirtirken, Hızır Selioğlu da “Rakamlar yakında Bağdat Caddesi’ ni geçecek" diye konuştu...


Ali Nuhoğlu, yabancı yatırımcının Fikirtepe’de elinde para dolu çantayla gezen yabancı yatırımcılar olduğunu belirtirken, Hızır Selioğlu da “Rakamlar yakında Bağdat Caddesi’ni geçecek" diye konuştu.



Kentsel dönüşüm denince İstanbul’da ilk akla gelen bölge olan Fikirtepe’de çok sayıda yeni ve modern projenin startı verildi. Önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte, mevcut projeler tamamlandığında  kentin en gözde yerleşim yerlerinden biri olması planlanan Fikirtepe, bu özelliğiyle şimdiden yabancı yatırımcıların kadrajına girmeyi başardı. Bölgede 1100 konutluk Yenitepe Kadıköy projesine başlayan Nuhoğlu İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, yabancı yatırımcının Fikirtepe ilgilisini şu sözleriyle anlattı: “Fikirtepe’de şu anda elinde para çantası olup satın almak için proje proje gezip fiyat araştırması yapan Ortadoğulu yatırımcı geziyor.” 


YEGANE İLGİ ODAĞI OLACAK 


Fikirtepe’de 4 adada proje geliştirecek olan Teknik Yapı’nın patronu Nazmi Durbakayım ise bölgede henüz inşaat faaliyetlerinin başlayamadığını, bakanlığın büyük bir gayritle işleri yoluna koymaya çalıştığını belirterek, “Tabii bu koşullarda ruhsatlar çıkmadan bizim yabancıya ‘gel’ diyecek durumumuz yok. Ancak, ruhsatlar çıkıp, projeler hayata geçmeye başladığı anda Fikirtepe yabancının İstanbul’daki yegane ilgi odağı olacak. Çünkü hem bu kadar merkezde, hem de Finans Merkezi’ne yakın hem de özel projelerle dolu başka bir bölge daha yok” diye konuştu. Henüz tek ada için ruhsat çıktığından dolayı, ilk adada satışa çıktıklarını, burada da kısa sürede yüzde 75 satış oranına ulaştıklarını belirten Nazmi Durbakayım, “Bu yüzde 75 içinde diğer Teknik Yapı projelerinde de olduğu gibi yüzde 5 oranında yabancı var” diye devam etti.


YABANCI DA GÖRÜYOR


Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu da yabancı yatırımcının Fikirtepe’ye ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, “Şu an fiyatlar 6-7 bin TL seviyelerinde. Ancak kısa süre içinde rakamlar Bağdat Caddesi rakamlarını aşacak. Bu rantı yalnız yerli yatırımcı değil, yabancı yatırımcılar da görüyor. Özellikle Rusya ve Ortadoğu’dan ilgi büyük" diye konuştu.



Akşam Gazetesi 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri