19 / 04 / 2024

Ankara Çalışkanlar Mahallesinde yıkımlar devam ediyor!

 Ankara Çalışkanlar Mahallesinde yıkımlar devam ediyor!

Çalışkanlar Mahallesi'nde daha önce 300 gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, bu bölgede çalışmalarını hızlandırdı. Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren Altındağ Belediyesi, yine mahalle sakinleriyle işbirliği yaparak yıkım gerçekleştirdi.


Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gecekondularla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. 


Altındağ'da kentsel dönüşümün oldukça hızlı ilerlediği mahallelerden biri olan Çalışkanlar Mahallesi'nde yıkımlar son sürat devam ediyor. Çalışkanlar Mahallesi'nde daha önce 300 gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, bu bölgede çalışmalarını hızlandırdı. Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendiren Altındağ Belediyesi, yine mahalle sakinleriyle işbirliği yaparak yıkım gerçekleştirdi. 


KAVGASIZ GÜRÜLTÜSÜZ YIKIM 


Gecekondu sakinleriyle kurduğu sağduyulu ilişkilerle ve kavgasız gürültüsüz yıkım gerçekleştirmesiyle vatandaşın takdirini kazanan Altındağ Belediyesi, yıkımlar esnasında aldığı önlemlerle de halk sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Yıllardır kentsel dönüşüm çalışmalarını dört gözle bekleyen mahalle sakinlerinin sevinci ise görülmeye değerdi.

 

"YILLARDIR BU ANI BEKLİYORDUK" 1955 yılından bugüne Çalışkanlar Mahallesi'nde oturduğunu ifade eden Kazım Karaca, "Son yıllarda burası iyice bozuldu. Çok uzun zaman önce yıkılması gerekiyordu. Yıllardır bu anı bekliyorduk. 


Evlerimiz yıkılsın, yeni evlerimize kavuşalım isliyorduk. Şu an çok memnunuz. Altındağ Belediyesi'ne teşekkür ederiz" dedi. 

40 yıldır Çalışkanlar Mahallesi sakini okluklarını ifade eden Ayşe Turan ise "Evimizi yıktırıyoruz. Yeni evimiz yapılana kadar kiraya çıkıp, bekleyeceğiz. Dönüşümü sonuna kadar destekliyoruz. Gecekondudan kurtulup daireye taşınacağız. 


Sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. Bölgedeki terk edilmiş evlerde uyuşturucu madde satıcılarının ve kullanıcılarının barındığını, bu durumdan çok rahatsız olduklarını da belirten Turan, "Bu sayede bu tehlikeden de kurtuluyoruz. Mahallemiz temizleniyor" dedi.


 

YIKIM TALEBİ VATANDAŞLARDAN GELİYOR 


Altındağ'ın her geçen gün daha modern bir görünüme kavuşması için gece gündüz çalışıldığını ism ifade eden Başkan Tiryaki, "Park. okul, sosyal donatı ve spor alanlarını işgal eden kaçak yapılara taviz vermiyoruz. Şeffaf, adil ve kararlı mücadelemiz Altındağlı vatandaşların güvenini ve takdirini kazandı. Vatandaş artık Belediye'ye gelip bizden evini yıkmamızı talep ediyor. Herkes Altındağ'ın gelişen siluetine ayak uydurmak için bizimle işbirliği yapıyor." dedi. Başkan Tiryaki yıkım çalışmalarının değişik bölgelerde son sürat devam ettiğinin de altını çizdi. 


Ankara Başkent